У Черкасах поки що заборонено купатися на пляжах «Рив’єра» і «Митницькому»

У Черкасах поки що заборонено купатися на пляжах «Рив’єра» і «Митницькому» За інформацією міськради Черкас, в департаменті соціальної політики Черкаської міської ради під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Юрія Ботнара відбулося засідання ради з питань безпечної життєдіяльності населення в м. Черкаси. До порядку денного увійшли питання стану реалізації заходів щодо забезпечення безпеки населення на водних об’єктах під час купального сезону 2018 року, рівня виробничого травматизму на підприємствах міста у І кварталі поточного року, контролю безпечної експлуатації рекламних щитів суб’єктами господарювання в м. Черкаси та питання реформування системи охорони здоров’я на первинному рівні, порядку вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу.

Начальник управління цивільного захисту департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Андрій Саленко доповів про готовність до купального сезону трьох комунальних пляжів: «Соснівський-1», «Пушкінський», «Смілянський», де проведено дослідження якості річкової води та піску, водолазне обстеження та очищення від сторонніх предметів дна акваторії, відведеної для купання та створені рятувальні пости. А також про заборону купатися на пляжах Парку розваг «Рив’єра» і «Митницькому».

Заступник начальника Черкаського міськрайонного відділу управління ДСНС України у Черкаській області Юрій Штабрат додав, що також не придатний для купання пляж «Соснівський» (прибережна смуга від залізничного насипу до спуску по вулиці Героїв Чорнобиля, утримувач ПП «Строй Центр-2000»).

Водночас пляж «Бочка» (утримувач ТОВ «Берег 2007») знаходиться у належному стані, там проведені заходи благоустрою, лабораторні дослідження води та піску і заплановане створення рятувального посту.

Також Юрій Штабрат повідомив, що за поточний період 2018 року загинуло 2 особи. Черкаським міськрайонним відділом управління ДСНС України у Черкаській області з початку купального сезону проводиться роз’яснювальна та масово-профілактична робота серед населення. Організовано розміщення у місцях відпочинку людей листівок з інструкціями про заходи попередження виникнення надзвичайних ситуацій.

Начальник Черкаського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області віктор Зажерило доповів про проведений аналіз стану виробничого травматизму в І кварталі 2018 року. На підприємствах, в установах та організаціях м. Черкаси стан травматизму залишається на рівні аналогічного періоду 2017 року. Станом на 01.04.2018 кількість страхових випадків - 9, смертельні випадки, пов’язані з виробництвом та професійні захворювання не зареєстровані.
12.06.2018 11:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter