Мер Черкас Анатолій Бондаренко взяв участь у засіданні Правління Асоціації міст України

Мер Черкас Анатолій Бондаренко взяв участь у засіданні Правління Асоціації міст України Як інформують у міськраді Черкас, Анатолій Бондаренко, який є членом Правління Асоціації міст України, взяв участь в засіданні, що відбулося 21 травня в Києві. Спільно з Прем’єр-Міністром обговорювали й проблему ремонту доріг.

Як відомо, з 1 січня 2017 року запрацював новий механізм фінансування дорожньої галузі. Він передбачає субвенцію з державного бюджету на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах у обсязі 11,5 млрд.грд. Ця субвенція спрямована на області. Однак, серед інших, де виділені кошти, до цього часу не розподілені, є й Черкаська. Певний відсоток коштів має бути виділений і на черкаські дороги.

У зв’язку з критичним станом автомобільних доріг в окремих регіонах, Прем’єр-Міністр дав доручення до 1 червня 2018 року забезпечити розподіл дорожньої субвенції, затвердити переліки об’єктів, та забезпечити фінансування до 1 жовтня 2010 року.

Також Володимир Гройсман доручив Міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну провести виїзні наради в областях за участю голів ОДА та міських голів, щоб уникнути суб’єктивних принципів розподілу бюджетних коштів.
22.05.2018 14:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter