На узбережжі Дніпра в Свидівку почали з'являтися нові власники земельних ділянок, - Наші Гроші

Останнім часом в районі так званих «царських сіл» по узбережжю Дніпра (в адміністративних межах села Свидівок поруч з Черкасами) на ще вільних від забудови землях почали з’являтися нові власники. Як інформують Наші Гроші, про це написав Олександр Безпрозванний у виданні «Кропива».

Мова йде про вулицю Дахнівська, яка відноситься до адміністративних меж Свидівоцької сільради, хоча фактично межує з мікрорайоном Черкас «Дахнівка». Зокрема, на земельному масиві понад 10 га поряд із кооперативом ТОВ «Свидівок-тур» почали з’являтися ділянки, віддані в приватну власність під індивідуальне дачне будівництво. На кадастровій карті вже з’явилося два десятки ділянок площею від 8,6 до 10 соток.

На узбережжі Дніпра в Свидівку почали з'являтися нові власники земельних ділянок, - Наші Гроші


Первинне право власності більшості ділянок набуто в 2015 році. Значна частина ділянок належать охоронцю та діючому помічнику нардепа Юлії Тимошенко Руслану Русину, місцевому громадському активісту Вадиму Баранцову та їх родичам. Зокрема, Русин та Баранцов мають по ділянці, а членом їх родин належить ще вісім ділянок.

Землі передані у приватну власність Свидівоцькою сільською радою. Як повідомив виданню Баранцов, на ділянках буде розміщуватися обслуговуючий дачний кооператив. За його словами, землю вдалося отримати завдяки домовленостям з сільською владою, натомість засновники кооперативу надали фінансову допомогу на ремонт сільської школи в 2015 році (вартість соцугоди, за словами директора, склала 1,5 млн. грн.)

Мова йде про Дачний кооператив сьомий кілометр, його керівником значиться Вадим Баранцов. Він також входить до складу його засновників разом з Русланом Русином. Включені до складу засновників кооперативу і доньки обох землевласників.

Видання звернуло увагу, що прокуратура вже декілька років судиться із користувачем сусіднього земельного масиву у 9,76 га ТОВ «Свидівок-Тур» за адресою вул. Дахнівська 85. Прокурори доводять, що землі відносяться до водного фонду та намагаються скасувати низку рішень сесій сільради та договорів на оренду та продаж цього масиву. Попри те, що земля надавалася ТОВ «Свидівок-Тур» для будівництва човнових причалів та бази відпочинку, там з’явилися приватні будинки.

«Цілком очевидно, що така доля чекатиме і земельний масив поруч, про який ми ведемо мову», – вважає видання, і зазначає, що вартість сотки землі в цьому районі стартує від $5 тис.

Руслан Русин та Вадим Баранцов є співзасновниками ГО «Екологічно чиста країна».

Русин Руслан Петрович відомий тим, що носив передачі Юлії Тимошенко під час її ув’язнення. Також він був помічником народних депутатів від ВО «Батьківщина» останніх чотирьох скликань.

Вадим Баранцов балотувався до Черкаської міськради від «Батьківщини» у 2015 р. Не так давно, саме за його скаргою міський голова Анатолій Бондаренко, який є головою обласної організації ВО «Батьківщина», відстороняв від посади нелояльного до мера депутата Сергія Очеретнього.
21.05.2018 12:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter