У центрі Черкас відкрили скульптурну інсталяцію "Висока нота"

Як інформують у Черкаському прес-клубі, 19 травня у центрі міста відбулось урочисте відкриття безпрецедентної скульптурної інсталяції «Висока нота».

На висоті сім метрів, між небом і землею, «зависла» витончена фігурка скрипальки. Музикантка зручно вмостилася на тонкому сталевому тросі, натягнутому між Черкаською обласною філармонією та опорним стовпом, виконаним у формі скрипкового грифу та смичка. Така незвичайна композиція стала першою не лише для Черкас – це перша в Україні повітряна скульптура, і відкрито її у День вуличної музики.
У центрі Черкас відкрили скульптурну інсталяцію "Висока нота"

Дівчина зі скрипкою виконана із бронзи, на її виготовлення знадобилося півтора роки. Встановлено скульптуру (вагою до 150 кг та висотою у 1,6 м) на висоті 7 метрів над землею. Ініціаторами незвичайного проекту стали компанія «Сатурн-Холдинг» та група компаній «UKRAVIT», творцем скульптури - один із найкращих українських скульпторів Олександр Лідаговський.

На відкритті скульптури голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко висловив переконання, що скульптура стане справжньою візитівкою міста, «родзинкою міста та області, яку побачить вся Україна».

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, у свою чергу, відзначив непересічну роль співпраці соціально відповідального бізнесу та влади - у розвитку міста та регіону загалом.

За словами акціонера «Сатурн-Холдинг» Олександра Громико, ідею цієї скульптури запозичено під час подорожі до Польщі - і він вдячний ГК «UKRAVIT» та керівництву Черкас, за сприяння яких вдалось реалізувати цей проект. «Відзначу, наша компанія розвивається, набирає обертів і цього року ми плануємо відкрити новий завод у Черкасах. Це — додатково триста робочих місць. На Черкащині вже працюють наші потужності: у Каневі діє завод, де збирається дрібна побутова техніка. Вітчизняні товари з лейблом «Зроблено в Україні» потроху виходять на світовий ринок і складають гідну конкуренцію виробам з Китаю чи Туреччини», — зазначив Олександр Громико.

Власник ГК «UKRAVIT» Віталій Ільченко констатував: «Ми прагнемо до лідерства, лишаючись українцями, живучи і працюючи у цій країні для свого народу. Уже наступного місяця ми плануємо відкрити в Черкасах науково-дослідний інститут, який зосередить в собі провідні технології та розробки. У планах компанії — експорт нашої продукції в інші країни світу. І ця скульптура - «Висока нота» - якнайкраще ілюструє поєднання творчості та професіоналізму. Її назва символічна: чим би ти не займався, потрібно завжди прагнути досягти найкращих результатів — намагатися взяти високу ноту».

За словами автора скульптури Олександра Лідаговського, «Висока нота» дає можливість відірвати очі від асфальту і поглянути вгору, аби хоч на мить подумки відірватись від життєвих справ та замислитись про щось високе і прекрасне
21.05.2018 08:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter