Працівники Черкаського НДЕКЦ провели заняття із слідчими

У ГУНП в Черкаській області проводилося короткострокове підвищення кваліфікації слідчих слідчих підрозділів ГУНП в Черкаській області.

Відповідно до плану підвищення кваліфікації – темами занять були: «Особливості використання спеціальних знань під час досудового розслідування. Актуальні проблеми призначення експертиз у кримінальному провадженні. Молекулярно-генетична експертиза, її види та можливості. Особливості дослідження мікрооб’єктів»

Слідчі та експерти обмінялися практичним досвідом щодо фіксації, вилучення та пакування експертного матеріалу. Особливу увагу під час обговорювання приділено актуальним питанням, які виникають під час призначення та проведення експертних досліджень.

Також ретельно розглянуті питання щодо дослідження слідів дактилоскопічного та трасологічного походження, біологічних слідів та мікрооб’єктів, а також їх опис в протоколі ОМП. Окремо розглянуто особливості проведення оглядів місць подій за різними видами злочинів, у тому числі злочинів із використанням вогнепальної зброї.
Працівники Черкаського НДЕКЦ провели заняття із слідчими

Працівники ГУНП в Черкаській області приймали активну участь в обговоренні проблемних питань: задавали питання, наводили приклади з практики.

Заступник завідувача відділу криміналістичних видів досліджень Черкаського НДЕКЦ МВС України Кожевніков В.В. наголосив на пріоритетних напрямках співпраці між обома підрозділами. Проаналізована робота з призначення та проведення експертиз, а також шляхи підвищення якості експертних досліджень і нормативно-правове забезпечення, що регламентує юридичні засади судової експертизи.

Завідувач сектору біологічних досліджень Мосіюк К.В. ознайомила присутніх з можливостями молекулярно-генетичної експертизи, її видів та можливості.
Працівники Черкаського НДЕКЦ провели заняття із слідчими

Старший судовий експерт-вибухотехнік Полков В.В. розповів про основні правила безпеки під час виявлення підозрілих предметів, також досвідчений працівник поділилися зі слідчими секретами професійної майстерності та продемонстрував як працює вибухотехнічне обладнання.
05.04.2018 13:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter