У Черкасах побував посол Швеції Мартін Хагстрьом

Як інформують у міськраді Черкас, у минулуп’ятницю до Черкас з робочим візитом завітав Посол Швеції в Україні пан Мартін Хагстрьом.
У Черкасах побував посол Швеції Мартін Хагстрьом

Зустріч пройшла в приміщенні міської ради за участю заступника міського голови Ігора Волошина, директора департаменту економіки та розвитку Ірини Удод та в.о. директора департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Сергія Танюка.

Серед іншого, пана Посла цікавили питання співпраці в плані енергозбереження та поводження з твердими побутовими відходами, адже в саме в цих сферах Швеція є одним зі світових лідерів.

Так, заступник міського голови привітав пана Посла, який, до речі, вперше в нашому місті, та поінформував його, що протягом 11 місяців 2017 року підприємствами Черкас експортовано до Швеції товарів на суму 23, 1 тис. дол. США, що в 20 разів більше обсягів аналогічного періоду 2016 року.

Також місто тісно співпрацює в проекті НЕФКО (міжнародна північна екологічна фінансова корпорація ) зі скандинавськими країнами (Данією, Ісландією, Норвегією, Фінляндією та Швецією), а саме в Черкасах реалізовується інвестиційний проект із термомодернізації освітніх бюджетних закладів, завдяки якому утепляються фасади, замінюються вікна на енергозберігаючі, тощо.

У продовження співпраці з НЕФКО, в 2016 році шведською кампанією SVECO, спільно з консультаційною компанією GARDE, був проведений енергоаудит 34 шкіл міста.

У свою чергу, Сергій Танюк коротко розповів про ситуацію зі сміттям в місті та запевнив, що Черкаси готові до втілення співпраці та будь-яких позитивних ініціатив шведської сторони.

Також він наголосив на готовності міста сприймати консультації та кроки щодо транспортної реформи, що давно назріла в місті.

Ірина Удод висловила сподівання, що цей візит – не останній в графіку пана Посла, а він, в свою чергу, запевнив, що має намір відвідати Черкаси навесні вже з більш конкретними пропозиціями щодо співпраці в певних сферах.
19.02.2018 09:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter