У Черкасах відбувся Агрофорум-2017

У Черкасах в регіональному офісі реформ з децентралізації та розвитку в Черкаській області відбувся Агрофорум, на якому спікери презентували свої доповіді на теми аналізу грунту та добрива. На форумі була представлена програма АгроДрузі, яка дозволяє купувати вигідно добрива, отримувати бонуси, які також можна використати для вигідного придбання міндобрива, а також можна залучити інших друзів до цієї програми і таким чином збільшувати свої бонуси.
У Черкасах відбувся Агрофорум-2017

Кандидат географічних наук Максим Солоха заявив, що родючість грунту нашої держави складає приблизно 300 років. – Насамперед, варто на державному рівні займатися вивченням грунтів, використовувати сівозміну, вносити правильні добрива і у потрібний час. Для цього треба проводити вчасно аналіз грунтів. Грунти – це багатство фермера, і від того, наскільки добре будуть фермери піклуватися про грунт на своїх полях, залежить щедрість віддачі, – зазначив Солоха.

Також він відзначив, що Україна багата різновидністю грунтів. Тут важлива кожна деталь: від рельєфу поля, історичної складової до добрив, які вносять. На форумі була затронута делікатна тема скасування/продовження дії мараторію на продаж сільськогосподарської землі.

Були висловлені різні думки, учасники форуму говорили про готовність приходу китайських холдингів, про обхід можливого законодавства. Було порушено тему і проблему масової вирубки лісів, що за собою спричиняє зміну погоди, появи суховії, повені, зсуви грунтів. Юрій Кривда, директор “Інституту охорони грунтів”, дав оцінку якості грунтів у Черкаській області.

Також говорили про проблематику зрошення грунтів. Юрій Кривда зазначив, що на момент розпаду СРСР зрошувалася більша площа полів, ніж сьогодні. Причиною є те, що свого часу зрошувальні системи були здані на металолом. У галузі вирощування ріпаку Україна буде конкурентноздатною до 2019 року, а потім можуть виникнути проблеми з його врожайністю. Від вирощування кукурудзи фермери намагаються відходити через появу нових шкідників.

Також аграрникам важливо врахувати норму сірки на 1 тону врожаю. За дефіциту сірки як в грунті так і в культурі, втрати врожаю можуть коливатися від 15-40%.

cherkassy.today
18.12.2017 15:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter