2017 року на Черкащині 5 родин отримали житло за програмою кредитування «Молодій родині Черкащині – доступне житло»

2017 року на Черкащині 5 родин отримали житло за програмою кредитування «Молодій родині Черкащині – доступне житло» П’ять молодих родин області поліпшили цьогоріч свої житлові умови. За програмою довгострокового кредитування «Молодій родині Черкащині – доступне житло» з обласного та місцевих бюджетів на це спрямували 2,8 млн грн, говорить заступник директора Черкаського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Олександр Будник.

Як інформують у Черкаській ОГА, загалом цьогоріч на Черкащині на надання молодим родинам пільгових довготермінових кредитів на будівництво, реконструкцію чи придбання житла передбачено 3,2 млн грн. Зокрема, з обласного бюджету 1,1 млн грн, з бюджету міста Черкаси – 1,9 млн грн, Умані – 150 тис. грн та ін.

– Нині на обліку у нашому регіональному управлінні перебуває 165 молодих сімей, які мають право на отримання пільгового довготермінового кредиту для придбання житла, – зауважив Олександр Будник. – Поліпшити свої житлові умови черкащани можуть завдяки Державній програмі забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки та відповідно до обласної програми «Молодій родині Черкащини – доступне житло». На регіональному рівні втілення програми здійснюється на умовах співфінансування з обласного та місцевих бюджетів. Втім зараз лише 5 районів та 5 міст обласного значення прийняли свої місцеві аналогічні програми. А без них райони не зможуть долучитися до обласної програми пільгового молодіжного кредитування. Якщо ви передбачаєте можливість залучення молодих спеціалістів, щоб вони придбали на пільгових умовах собі житло то обов’язково повинні мати місцеву програму. Без цього ви просто не зможете ні виділити кошти, ні отримати співфінансування з обласного бюджету.

Водночас, як відзначає Олександр Будник, фінансування програми уже третій рік поспіль лишається майже на одному рівні, хоча вартість житла з року в рік зростає. 15 районів не прийняли програми у себе на місцях. Теж стосується й ОТГ області.
11.12.2017 16:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter