Краєзнавцеві Василю Страшевичу вручили почесний знак "За заслуги перед містом Черкаси" (I ступеня)

Як інформують у міськраді Черкас, почесним званням "За заслуги перед містом Черкаси" (І ступеня) удостоїли відомого історика й краєзнавця Василя Страшевича. Відповідний пам’ятний знак йому під час чергового засідання сесії, яке відбулося 10 листопада, вручив міський голова Анатолій Бондаренко.

Василя Страшевича нагородили за успішну спортивну, журналістську, краєзнавчо-дослідницьку та письменницьку діяльність. Він – автор 25 книжок та численних архітектурно-краєзнавчих розвідок про історичне минуле і сьогодення Черкас. Підготував близько 30 публікацій у наукових збірниках та близько 800 – у Енциклопедії сучасної України. Серед його робіт – історично-документальні нариси "Старі Черкаси", "Під вимпелом флотилії", "Йшла війна народна. Черкаси в роки війни", дослідницька праця "Вулиці Черкас" та книги "Застигла в камені музика старовинного міста", "Митницький край".
Краєзнавцеві Василю Страшевичу вручили почесний знак "За заслуги перед містом Черкаси" (I ступеня)

Історик подякував усім, хто клопотав за його нагородження, а міській раді – за віру в нього та визнання.

– Останнім часом краєзнавство стало галуззю історії, зараз стираються ті "білі плями", які були в нашому місті та на Черкащині загалом, – сказав він. – Своїми роботами я завжди прагнув показати нашим жителям, які надбання у нас були і є зараз. Сьогодні я хочу попросити всіх "шанувати" й берегти старі будівлі Черкас, які дотепер стоять красиві й ошатні, милують око, аби й наші нащадки бачили як ми жили.
13.11.2017 10:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter