У Черкасах можуть з'явитися закриті майданчики для вигулу собак, - Бондаренко

У Черкасах можуть з'явитися закриті майданчики для вигулу собак, - БондаренкоЯк інформують у міськраді Черкас, виконком відреагував на електронну петицію, зареєстровану на сайті Черкаської міської ради, щодо будівництва у Черкасах спеціальних облаштованих закритих майданчиків для вигулу та дресирування собак, ухваливши сьогодні відповідне рішення.

У документі, зокрема, йдеться про те, що зазначенні місця мають визначити балансоутримувачі, за погодженням з виконавчими органами Черкаської міської ради, які опікуються питаннями архітектури та екології.

Як повідомили у відділі екології департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради, у 2018 році заплановано комунальним підприємством «Дирекція парків» спільно з громадською організацією «Черкаський обласний кінологічний клуб «К-9» облаштувати спеціальні майданчики для вигулу та дресирування собак в парках «Хіміків», «Сосновий бір» та «Перемоги».

Нагадаємо, що у попередньому рішенні виконкому від 9 червня 2009 року (яке донині було діючим) і до якого сьогодні внесли вказані зміни, визначався перелік місць, де вигул собак був повністю заборонений. Серед таких: території навчальних закладів, парків та скверів, закладів охорони здоров’я, пляжів та зон відпочинку, центральних площ міста та бульвару.

Тоді як зараз з прийняттям відповідного рішення відкривається можливість для облаштування в місті належних місць для вигулу та дресирування собак, що сприятиме дотриманню належного санітарного стану у Черкасах.
17.10.2017 15:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter