З Навчального центру Держприкордонслужби під Черкасами випустилися прикордонники нової формації

Сьогодні в Навчальному центрі підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота відбувся випуск прикордонників нової формації. Всі вони були відібрані та прийшли на службу за результатами вступної кампанії проекту «Нове обличчя кордону».

Привітати випускників та побажати їм наснаги і гарної служби прибув перший заступник Голови Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Василь Серватюк, представник Посольства Сполучених Штатів Америки Марі Курт і Міжнародної організації з міграції в Україні Роман Горбовий. Серед гостей заходу також були керівники органів місцевої влади, рідні випускників та ветерани-прикордонники.
З Навчального центру Держприкордонслужби під Черкасами випустилися прикордонники нової формації

«Ми маємо рішуче продемонструвати свою громадянську зрілість та європейський вибір. Саме тому ми розпочали реалізовувати задум щодо створення принципово нового прикордонника та відомства, що базується на засадах верховенства закону, безумовного дотримання прав людини та дієвих антикорупційних механізмів», - зазначив під час промови Василь Серватюк. Він додав, що ці кроки сприятимуть підвищенню рівня довіри суспільства до прикордонного відомства.

Загалом свідоцтво про закінчення навчального закладу отримали більше 300 випускників, серед яких понад 170 дівчат. Вже в найближчі дні всі вони виконуватимуть завдання з охорони державного кордону.

Зазначимо, впровадження даного проекту передбачає створення підрозділів нового формату, які забезпечать високий рівень довіри громадськості, викорінення будь-яких проявів корупції і високі стандарти діяльності, що відповідають європейським нормам.
З Навчального центру Держприкордонслужби під Черкасами випустилися прикордонники нової формації

Також відмітимо, що для об’єктивності та прозорості партнерами нинішнього етапу проекту виступили Посольство США в Україні та Міжнародна організація з міграції. Їх експерти всіляко допомагали впроваджувати кращі світові норми відбору та навчання персоналу, а також були постійними спостерігачами за перебігом конкурсу.

Масштабний набір кандидатів до реформованих прикордонних підрозділів в рамках цього пілотного проекту розпочався 28 березня цього року. У процесі відбору формувався рейтинговий список кандидатів та розпочався процес якісної підготовки майбутніх випускників, до якого активно долучалися міжнародні експерти. Далі прикордонники «Нового обличчя кордону» будуть направлені для проходження служби в Окремий контрольно-пропускний пункт «Київ» та Мостиський прикордонний загін і виконуватимуть завдання в столичному аеропорту та пункті пропуску «Краковець», що на кордоні з Польщею.
З Навчального центру Держприкордонслужби під Черкасами випустилися прикордонники нової формації

Під час урочистостей понад 200 школярів черкаських загальноосвітніх шкіл були посвячені в учні козацьких класів.

У ході заходу незабутнє враження в усіх присутніх залишило прощання випускників з Бойовим Прапором Навчального центру та проходження урочистим маршем. Цей ритуал завершив офіційну частину випуску прикордонників з навчального закладу.
12.10.2017 18:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter