На Черкащині триває осіння посівна кампанія та збирають пізні зернові

На Черкащині триває осіння посівна кампанія та збирають пізні зернові Як інформують в управлінні агропромислового розвитку Черкаської ОДА, на полях Черкащини триває осінній комплекс сільськогосподарських робіт. Зокрема, завершується посів озимих, триває збирання пізніх зернових та технічних культур.

На сьогодні зернових та зернобобових обмолочено на 56,8% площ, намолочено 1,5 млн тонн зерна з середньою урожайністю 42,5 ц/га. Кукурудзи на зерно намолочено 83,6 тис. тонн з середньою урожайністю 55,9 ц/га.

Одним із основних чинників зниження урожайності є погодні умови, що склалися в області, зазначають в управлінні. Травневі заморозки більш як на 30% знизили урожайність плодово-ягідних культур. Стихія, посуха та нестача вологи знизили урожайність зернових та зернобобових культур майже на половину.

Триває й збір круп’яних. На сьогодні намолочено 3 тис. тонн гречки при середній врожайності 11 ц/га, проса – 0,3 тис. тонн із середньою урожайністю 25,3 ц/га.

Крім того, збирають технічні культури, а саме: соняшник, сою, цукрові буряки.

Посів озимих культур на зерно господарствами всіх форм власності проведено на площі 162,2 тис.га: озимої пшениці 150,3 тис.га, озимого ячменю 10,4 тис.га та озимого жита 1,5 тис.га. Озимого ріпаку посіяно на площі 34,3 тис.

Посівна кампанія в області продовжується.
11.10.2017 09:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter