Міськрада Черкас направила звернення вищому керівництву України з вимогою покарати замовників і вбивць Бінусова

Встановити й покарати як замовників, так і виконавців убивства депутата Черкаської міської ради, виконувача обов’язків директора департаменту житлово-комунального комплексу Михайла Бінусова вимагають від вищого державного керівництва місцеві обранці. Як інформують у місчкраді Черкас, «за» відповідне звернення до Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та до Генерального прокурора України Юрія Луценка під час позачергового сесійного засідання 29 вересня висловилося 31 обранець.
Міськрада Черкас направила звернення вищому керівництву України з вимогою покарати замовників і вбивць Бінусова

Перед голосуванням депутати вшанували пам’ять колеги хвилиною мовчання.

«Ми розцінюємо це вбивство як помсту за безкомпромісну позицію покійного, зокрема, й у питанні освоєння бюджетних коштів, – зачитав текст звернення міський голова Анатолій Бондаренко. – Вважаємо, що дане вбивство є результатом повної бездіяльності й корумпованості місцевих правоохоронних структур, окремі керівники яких тісно пов’язані з відомими місцевими ОЗГ».

На їхнє переконання, подібні випадки – приклад цинічного порушення закону, прав людини, нівелюють і знищують здобутки демократії, Революції Гідності та в цілому становлять загрозу для українського суспільства.

«У той час, коли в країні іде війна, її патріоти гинуть, захищаючи цілісність кордонів та безпеку держави, в самому центрі України триває розгул криміналітету та бандитизму, – йдеться у зверненні. – Звертаємось до Вас, як до гарантів дотримання Конституції, законності та правопорядку в Україні, взяти під особистий контроль розслідування та оприлюднення результатів даної справи, встановити та покарати замовників та виконавців скоєного злочину».
Міськрада Черкас направила звернення вищому керівництву України з вимогою покарати замовників і вбивць Бінусова

Нагадаємо, ввечері 28 вересня близько 22.00 на території гаражного кооперативу на вулиці Одеській виявили тіло чоловіка з вогнепальними пораненнями. Ним виявився – 38-річний депутат Михайло Бінусов.

До міської ради він був обраний на місцевих виборах у 2015 році. На минулому тижні Михайла Бінусова призначили заступником директора департаменту житлово-комунального комплексу. Від 25 вересня 2017 року він почав виконувати обов’язки директора цього структурного підрозділу.

За фактом його вбивства відкрито кримінальне провадження за ознаками пункту 12 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Наразі, як стверджують правоохоронці, триває розшук причетних до цього людей.
29.09.2017 16:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter