У черкаській ЗОШ №26 відкрили спортивний майданчик зі штучним покриттям

За повідомленням міськради Черкас, новий спортивний майданчик зі штучним покриттям та вуличні тренажери облаштували на території загальноосвітньої школи № 26 імені Ігоря Момота. Його звели за кошти громадського бюджету. У минулому році ініціативу зі зведення спортивного комплексу в цій школі на етапі голосування й вибору ідей для втілення підтримали 754 жителі.
У черкаській ЗОШ №26 відкрили спортивний майданчик зі штучним покриттям

Сьогодні ж, 22 вересня, відбулося офіційне відкриття сучасного спортивного майданчику. Право "першого голу" на футбольному полі надали секретарю міської ради Олександру Радуцькому та місцевому меценату Араіку Мкртчяну.

– У 2015 році депутатський корпус запровадили нову, цілком прогресивну статтю видатків – «громадський бюджет». Завдяки цьому кожен із жителів Черкас може запропонувати власну ідею того, як осучаснити рідне місто, вплинути на зміни в ньому. Кожен може стати учасником формування бюджету розвитку, – сказав секретар міськради Олександр Радуцький. – Сьогодні ми маємо ось такий чудовий результат і приклад того, як можна організуватися і вплинути на розподіл бюджету.

Загалом на облаштування такого майданчику під відкритим небом спрямували загалом, за його словами, 825 тисяч гривень.

У 26-ій школі, що розташована в Південно-Західному районі Черкас, нині виховують 640 учнів. Навчальний заклад звели майже 40 років тому. Нового майданчика для занять фізкультурою, каже директор, їм не вистачало достатньо давно. У зв’язку з цим і вирішили податися для участі в програмі громадського бюджету.

– Раніше в нас на шкільному стадіоні були й футбольне, й волейбольне, й баскетбольне поле, але, на жаль, із роками вони вже навіть техніці безпеки не надто відповідали, – розповідає директор ЗОШ №26 Галина Титаренко. – Тепер тут ми маємо сучасний спортивний майданчик, який відповідає європейським стандартам якості. Це футбольне поле, його можна облаштовувати й для гри у волейбол.

За її словами, займатися тут, окрім вихованців їхнього навчального закладу, зможуть і дітки з сусідніх будинків.

– Добре, що тепер у дітей є місце, де вони зможуть весело й із користю проводити своє дозвілля, – додала вона й зауважила, що у їхніх планах тепер – будівництво баскетбольного майданчика.

Цього року в Черкасах покриття оновили на спортивному полі в 17-ій школі, а зовсім нові майданчики звели – в 28, 32 та 34 школах. Будівельні роботи розпочаті у ще чотирьох закладах: 10, 12, 13 школах та в 31-ій гімназії.
23.09.2017 11:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter