Вельбівець відвідав дитячій протитуберкульозний санаторій в Руській Поляні

Як інформують у Черкаській облраді, 17 липня Олександр Вельбівець відвідав комунальний заклад «Обласний дитячий протитуберкульозний санаторій «Руська Поляна» Черкаської обласної ради, де ознайомився із матеріально-технічною базою, умовами оздоровлення та проведення дозвілля дітей.
Вельбівець відвідав дитячій протитуберкульозний санаторій в Руській Поляні

У ході перебування Олександр Вельбівець разом із головою обласної організації Товариства Червоного Хреста України Іваном Гретченком та директором лікувально-оздоровчої установи Леонідом Лащенко обговорили питання фінансового і матеріального забезпечення роботи, шляхи залучення додаткового ресурсу на вирішення поточних проблем закладу, а також оглянув корпуси дитячого оздоровчого містечка.

За словами директора, обласний дитячий протитуберкульозний санаторій розрахований на 160 ліжок для лікування туберкульозу всіх форм та локалізацій, групи ризику захворювання туберкульозом у дітей від 3-х до 18 років. На території санаторію знаходяться три спальних корпуси, лікувальне відділення, їдальня, школа, клуб, господарчі споруди та дитячі майданчики. До послуг пацієнтів в санаторії працюють кабінети ЛФК й масажу, стоматологічний і рентгенологічний, фітотерапії, лазеротерапії, електролікування, водогрязелікування, галокамера (соляна печера), кабінет інгаляцій. Лабораторією проводяться клінічні та біохімічні обстеження.

Харчування дітей збалансоване дієтичне, шестиразове.

У навчальний період за програмою загальноосвітньої середньої школи працює навчальний заклад І-ІІ ступенів.

Бюджет установи на 2017 рік становить 19 945,8 тис. грн., у тому числі за рахунок коштів медичної субвенції – 14 594,2 тис. грн., та обласного бюджету – 5 351,6 тис. грн. Крім того, із обласного бюджету виділено кошти у сумі 426,4 тис. грн., за рахунок яких планується провести капітальний ремонт даху приміщення школи.

– Санаторіїв протитуберкульозного профілю в Україні загалом дуже мало. І нашій області пощастило зберегти таку установу для маленьких пацієнтів. Рік тому нам вдалося відвернути загрозу закриття Городищенського санаторію кардіоревматологічного напрямку та відновити його матеріально-технічну базу (встановили енергозберігаючі вікна, додали фінансового ресурсу, одиницю автотранспорту тощо) і повноцінну роботу в цілому.
20.07.2017 09:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter