Біля Долини троянд мерія планує встановити пішохідний перехід, який Одарич побачив у Швеції

Біля Долини троянд мерія планує встановити пішохідний перехід, який Одарич побачив у Швеції Мерія Черкас планує застосувати на одному із пішохідних переходів на вулиці Гагаріна іноземне «ноу-хау». Його використають на тій ділянці вулиці, яка була кілька років тому реконструйована, – біля Долини троянд. Унікальний пішохідний перехід міський голова Черкас Сергій Одарич побачив у Швеції.
Суть його полягає у тому, що зона пішохідного переходу буде піднята на рівень із тротуаром. Підйом та пониження від проїжджої частини до переходу матиме повільний некрутий нахил, викладений із гранітної «шапки». Це дозволить уникнути руйнування асфальтного покриття. Завдяки нахилу автомобіль, скинувши швидкість, повільно виїжджатиме на перехід і так само з’їжджатиме з нього.
За словами Сергія Одарича, такий перехід убезпечить пішоходів і не шкодитиме автомобілю.
Крім того, мерія Черкас планує зробити на розі Замкового узвозу та Гагаріна коло. Таким чином будуть розведені транспортні потоки вулиці Гагаріна та Замкового узвозу. Роботи з розширення дороги і спорудження кола почнуться наприкінці вересня, і за кілька тижнів їх завершать, повідомили у черкаській міській раді.
11.09.2012 13:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter