5 тижнів без гарячої води - і "Луначарка" повстала

5 тижнів без гарячої води - і "Луначарка" повсталаТерпець громади мікрорайону «Луначарський» урвався, розповідають у Черкаській міській раді. Під час людного мітингу, на який зібралось близько сотні осіб, жителі висловили своє незадоволення з приводу відсутності гарячої води протягом вже п’яти тижнів.
- Я підтримую позицію своїх сусідів і разом з ними вимагаю, щоб держава дотримувалась своїх зобов’язань – відшкодовувала компенсацію збиткових тарифів, – говорить голова комітету самоорганізації населення «Луначарський» Руслан Зоря. – Адже жителі справно сплачують за свої послуги.
За словами Руслана Зорі, громада констатує, якщо ситуація не зміниться – жителі вже наступного понеділка гучніше висловлять своє обурення. У мікрорайоні вже розпочався збір підписів незадоволених.
– Звичайно в час виборів – про потреби народу немає коли думати, але держава зобов’язана згадати про свої обов’язки, – наголошує Руслан Зоря.– Адже крім усіх названих факторів, стартував навчальний рік. І від відсутності води страждають у першу чергу діти. До того ж, у нашому мікрорайоні чотири навчальні заклади, гуртожитки, дитячий садочок, які теж не можуть обходитись без води.
Нагадаємо, що зараз місто та комунальні підприємства («Черкасиводоканал» та «Черкаситеплокомуненерго») опинилося у ситуації, коли держава заборгувала комунальникам кошти, як компенсації різниці в тарифів. А через штучну заборгованість підприємства не здатні розрахуватися із газовиками та електриками. Тому нині в Черкасах через опломбування чотирьох котелень без гарячої води перебувають мешканці 41 будинку.
Міський голова уже направляв звернення до прем’єр-міністра України з цього приводу.
06.09.2012 13:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter