Суд зобов`язав Соснівську СУБ укласти з розлученою жінкою окремий договір найму житла

Суд зобов`язав Соснівську СУБ укласти з розлученою жінкою окремий договір найму житла Головний спеціаліст відділу представництва Черкаського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Горбачевська відстояла інтереси клієнтки центру та виграла справу.

До місцевого центру звернулася гр. С. для призначення адвоката за рахунок держави. Після перевірки доходів громадянки за останні шість місяців виявилось, що вона належить до категорії осіб, дохід якої не перевищує двох прожиткових мінімумів. Відтак вона має право на безоплатну вторинну правову допомогу. Для відстоювання інтересів клієнтки була назначена головний спеціаліст відділу представництва Юлія Горбачевська.

Гр С. просила суд визнати дії КП “Соснівська СУБ” неправомірними та зобов'язати вчинити певні дії. КП “Соснівська СУБ” у досудовому порядку відмовилась перевести особовий рахунок, посилаючись на те, що гр. С. не є членом основного квартиронаймача, так як вони розлучені. Проте, Житловим кодексом України передбачено, що якщо особа перестала бути членом сім'ї наймача, але продовжує проживати в займаному приміщенні, вона має такі ж права, які у наймача та членів його сім'ї. Крім того, ЖК України передбачено таку підставу зміни особового рахунку, як згода наймача.

Представник клієнта просила зобов'язати КП “Соснівську СУБ” Черкаської міської ради укласти із клієнткою окремий договір найму житлового приміщення та відкрити на ім'я клієнтки особовий рахунок. Соснівський районний суд м. Черкаси прийняв до уваги обґрунтування представника, вирішив позов гр. С. задовольнити.
21.03.2017 14:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter