Відтепер Черкаси мають повноваження в сфері архітектурно-будівельного контролю

Відтепер Черкаси мають повноваження в сфері архітектурно-будівельного контролю Черкаси отримали повноваження у сфері архітектурно-будівельного контролю. Про це інформують у міській раді Черкас.

Місто стало 15-им обласним центром, що в рамках децентралізації отримало повноваження з контролю за будівництвом. У Черкаській міській раді новостворене управління Державного архітектурно-будівельного контролю. Акт приймання-передачі повноважень від Державної архітектурно-будівельної інспекції України сьогодні підписали голова ДАБІ України Олексій Кудрявцев та міський голова Анатолій Бондаренко. Тепер місцева влада самостійно контролюватиме всі етапи будівництва та здійснюватиме надання адміністративних послуг у цій сфері.

«Із початком роботи нового управління ми самостійно зможемо реєструвати дозвільні документи на будівництво, перевіряти той чи інший будівельний майданчик і відповідно до закону карати порушників, – сказав Анатолій Васильович. – Після набуття цих повноважень міська влада зможе ефективно перевірити достовірність даних, що зазначені в деклараціях. На місці також буде простіше здійснювати містобудівний моніторинг, виявляти резонансні, самочинні забудови та оперативно на них реагувати. Ми готові до цього, як і готові нести відповідальність за свої рішення в цій сфері».

Керівник Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев додав, що місцева влада наразі отримала право реєструвати та видавати дозвільні документи на будівництво І-IV категорій складності, перевіряти всі будівельні майданчики на території міста, виносити попередження і штрафи, а також приймати готові об'єкти в експлуатацію.

«Тож місцева громада матиме повний цикл містобудівної діяльності: від видачі земельних ділянок під будівництво, видачі містобудівних умов та обмежень і, насамкінець, – видача дозвільної документації на початок та на кінець будівництва, – наголосив Олексій Кудрявцев. – Переконаний, що ця реформа позитивно вплине на містобудівну діяльність. Очікуємо від неї зменшення незаконних будівництв та покращення адміністративних послуг для громадян».

Керівником новоствореного управління став Валентин Васильович Дяченко.
28.11.2016 15:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter