Категорійні діти й надалі отримуватимуть гроші від держави

Категорійні діти й надалі отримуватимуть гроші від державиУ Черкасах є 11 прийомних сімей та 3 будинки сімейного типу. Держава на кожну прийомну дитину виплачує соціальну допомогу. Проте після закінчення дітьми загальноосвітніх закладів та до зарахування у професійно-технічні, вищі навчальні заклади соціальні виплати на дітей раніше припинялись. Цього року, у зв’язку з перенесенням термінів завершення навчання у школах та початком вступної кампанії, внесено зміни у процедуру виплати державної соціальної допомоги для категорійних дітей.
Перший заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Соснівського району Наталія Матвійчук розповіла, що останнім часом надходить чимало звернень від батьків-вихователів, прийомних батьків, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, щодо відшкодування витрат на утримання дітей-вихованців та прийомних дітей за літній період (травень-серпень) після закінчення дітьми загальноосвітніх навчальних закладів та до зарахування у професійно-технічні, вищі навчальні заклади.
Адже законодавством передбачено, що діти-вихованці та прийомні діти проживають і виховуються в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях до досягнення 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі І-IV рівня акредитації до 23-х років або до закінчення відповідних навчальних закладів.
У 2012 році навчальний рік закінчився 15 травня, що стало підставою для припинення з цієї дати відповідних виплат. Слід зауважити, що такі діти продовжать навчання лише з вересня.
– У цьому випадку, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, особи з їх числа, які виховуються в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях, після закінчення загальноосвітнього навчального закладу та до моменту зарахування їх до професійно-технічного або вищого навчального закладу I-IV рівня акредитації мають право на отримання виплати державної соціальної допомоги за період перерви у навчанні (травень-серпень) у разі наявності підтверджуючого документа, що дитина дійсно буде продовжувати навчання, – наголосила Наталія Миколаївна.
14.08.2012 16:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter