У Черкасах перевіряють готовність комунальників до розчистки вулиць від снігу

У Черкасах перевіряють готовність комунальників до розчистки вулиць від снігу У Черкасах перевіряють готовність комунальників до розчистки вулиць міста взимку. Як інформують у міській раді Черкас, розроблені маршрути прибирання снігу, в арсеналі відповідальних за це служб наявна необхідна техніка та заготовлений запас солі. Про це йшлося на нараді, що відбулася 14 листопада в міськвиконкомі під голосуванням заступника міського голови Руслана Сотуленка.

Цього року у планах комунальників – разом із дорогами розчищати й тротуари. Хоча, згідно з правилами благоустрою, прибудинкову територію зобов’язані прибирати землекористувачі. Утім, як свідчить практика, не всі дотримуються таких правил.

«Кожен землекористувач повинен прибирати свою ділянку, але якщо ми маємо тротуар довжиною 200 метрів і, приміром, 10 користувачів, то в нас може виникнути ситуація, коли 100 метрів прибрано, а решті – ні. Штраф, на жаль, не вирішить це питання. Тож у минулому році почали практику чистити такі тротуари бюджетним коштом і цієї зими продовжимо її», – зауважив начальник управління вуличної інфраструктури департаменту житлово-комунального господарства Сергій Отрешко.

За його словами, підрядник, який опікуватиметься дорожньою мережею в зимній період, має запас солі, підготував техніку, водночас, розроблені маршрути прибирання снігу.

«Останні три роки ми використовуємо для обробки доріг виключно соляну суміш, без домішок піску. Це дозволяє зекономити як загальну масу матеріалу, який ми переносимо на дорогу, так і в перспективі – засміченість дороги після зимового періоду», – розповів Сергій Володимирович.

Як повідомив генеральний директор фірми-підрядника, що займається прибиранням снігу СУ-525, Андрій Бортник, у їхньому розпорядженні нині 37 одиниць спеціальної техніки, ще дві – на ремонті.
«Серед іншого, в цьому році ми придбали ще три шнекоротора – ця техніка набагато потужніша, ніж грейдер і застосовуватиметься для розчистки снігових валів. Коли проходить звено снігоприбиральної техніки, на перехрестях лишаються вали снігу, після цього звена йде шнекоротор і всі ці купи снігу відкидає в бік», – розповів Андрій Бортник та додав, що їхнє підприємство вже уклало угоди з тими організаціями, котра може допомогти їм із технікою.

«Це ті підприємства, які допомагали нам у минулому році в період складних снігопадів», – зауважив він.

Начальник Черкаського міськрайонного відділу управління ДСНС Андрій Хижняк звернув увагу на потребу врегулювати питання з проїздом великогабаритного транспорту, зокрема, його тимчасового «відстою» у спеціально відведених для цього місцях під час сильних заметіль. Де саме – затверджуватимуть рішенням виконавчого комітету.

Необхідний для роботи в зимній період інвентар готують і черкаські служби утримання будинків. Це, окрім спеціальної техніки, лопати й льодоруби.

Як наголосив заступник міського голови Руслан Сотуленко, з настанням зимового сезону подібні наради стануть регулярними.
15.11.2016 09:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter