Мер Черкас Бондаренко зустрівся з представниками міжнародного Ротарі Клубу «Єлєня Гура Цепліне» (Польща)

Як інформують у міській раді Черкас, Анатолій Бондаренко та його перший заступник Станіслав Овчаренко зустрілися з представниками міжнародного Ротарі Клубу «Єлєня Гура Цепліне» (Польща). На ній обговорили перспективи співпраці між обома й потенційні спільні програми – це й підтримка АТОвців та їхніх родини, допомога тяжким хворим, організація освітніх та екологічних ініціатив.

Ротарі рух об’єднує в собі ініціативних людей, котрі втілюють в життя безліч добрих справ. Вони намагаються подолати різні негативні явища в суспільстві, як-то: бідність, хвороби, голод, забруднення навколишнього середовища. У світі нині існує близько 32 000 таких клубів (у 190 країнах). Тільки в Україні на сьогодні діє 49 Клубів у 26 містах.
Мер Черкас Бондаренко зустрівся з представниками міжнародного Ротарі Клубу «Єлєня Гура Цепліне» (Польща)

– Серед членів нашого клубу представники різних професії – це й лікарі, педагоги, підприємці, – сказала на зустрічі президент польського Ротарі Клубу Ельжбета Закревська. – Ми переймаємося справами молоді та неповносправних людей. У цілому ми намагаємося допомагати тим людям, котрі цього потребують, зараз у полі нашої уваги – діти з аутизмом та хворобою Дауна. Разом із тим, ми займаємося налагодженням промислових контактів.

Крім того, жінка висловила бажання підтримувати постраждалі в антитерористичній операції родини. Особливу увагу вона хотіла б приділити дітям, котрі лишилися без батька й запропонувала на два тижні взяти групу на відпочинок в Закопане.

– Історія нашого Клубу розпочалася саме зі співпраці з молоддю, за нею наше майбутнє, – сказав віце-президент клубу Джозеф Гаєвськи. – У жовтні в Ізраїлі відбудеться конференція Миру. У її роботі візьмуть участь молоді люди з різних країн світу, зокрема, й тих, яких торкнулася війна. Ми не хочемо, щоб збройні конфлікти у світі повторювалися. Це в цілому гарна можливість обмінюватися досвідом.

До зустрічі долучилися і члени місцевого Ротарі Клубу «Черкаси-Центр». Він працює з 2003 року. Наразі втілює медичний проект «Дитячі серця» – підтримка малечі з аритмією.

Роботи добрі справи в нашому місті хочуть і школярі. Юнаки від 12 до 17 років об’єдналися в клуб «Інтеракт-Черкаси», який очолив директор Першої міської гімназії Сергій Саєнко. За його словами, можливості «такого руху просто фантастичні».

– Уже тривалий час ми працюємо з притулком для дітей «Теплий дім» та опікуємося безпритульними тваринами. Невдовзі ми вийдемо ще з однією ініціативою й навідуватимемося до діток у онкологічному відділенні, – сказав він.

Водночас він запросив черкаське керівництво до участі в цьому русі.

– У багатьох містах України серед членів Ротарі Клубів є і представники влади, це не забороняється, а навпаки – вітається, – зауважив Сергій Саєнко.

Міський голова Анатолій Бондаренко подякував ротарійцям за увагу до Черкас і висловив готовність до співпраці.
22.09.2016 15:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter