У міськраду Черкас для отримання землі звернулося 1 200 учасників АТО та 22 родини загиблих бійців

У міськраду Черкас для отримання землі звернулося 1 200 учасників АТО та 22 родини загиблих бійців Для отримання земельної ділянки до міської ради наразі звернулося 1200 учасників антитерористичної операції та 22 родини загиблих бійців. Як повідомляють у міськраді Черкас, про це сьогодні на вранішній нараді повідомив директор департаменту архітектури, містобудування та інспектування Артур Савін.

– Усім членам сімей загиблих учасників АТО, які звернулись до міськради з відповідним клопотанням, виділені земельні ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд земельні ділянки, – сказав Артур Олександрович.

Утім, за його словами, тієї кількості ділянок, яка необхідна для забезпечення військових, у Черкасах немає. Для цього потрібно близько 300 гектарів (кожному по 0,06 га) вільної землі.

Наразі місто може виділити близько 150 земельних ділянок для бійців антитерористичної операції.

– На сесії були прийняті рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо впорядкування територій для містобудівних потреб у районі вул. Грибної та вул. Онопрієнка (а це – 60-80 ділянок) та в районі вул. Чехова та вул. Анатолія Лупиноса (це ще 80 ділянок), – підкреслив Артур Савін. – Депутати міської ради звернулися до Черкаської районної ради з метою надання земельних ділянок для подальшого виділення останніх бійцям АТО.

Натомість міський голова Анатолій Бондаренко зауважив, що в такому випадку міській владі слід розробити інший механізм допомоги АТОвцям.

– Нам потрібно визначитися, як ми будемо компенсувати те, що частина військових може не отримати землю через її відсутність. Можливо, за рахунок надання фінансової допомоги чи будівництва житла, – сказав Анатолій Бондаренко. – Я хотів би, щоб на наступний рік ми повернулися до будівництва соціального житла шляхом фінансування з бюджету. Незалежно від того, чи це учасник АТО, чи це вчителі, чи медики. Адже черга на житло є і вона не скорочується.
25.07.2016 20:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter