З 1 червня в Черкаси повертається американський Корпус Миру

З 1 червня в Черкаси повертається американський Корпус Миру Із 1 червня у Черкасах знову з’являться представники «Корпусу Миру». Про це інформують у Черкаському прес-клубі. Перший американський волонтер почне втілювати молодіжні проекти у Черкаському державному бізнес-коледжі.

- Останні 2,5 роки в Україні представники «Корпусу Миру» не працювали, – зазначає директор Черкаського державного бізнес-коледжу Олег Куклін. – Нині ж американський уряд прийняв рішення поновити роботу в Україні «Корпусу миру». У Черкасах американські волонтери (спершу – один, потім – ще три) працюватимуть на базі нашого коледжу. Вони втілюватимуть проекти у рамках програми «Молодіжний розвиток». Ми маємо дуже хороші враження про їх роботу – свого часу волонтери «Корпусу Миру» проводили із нашими студентами дуже «живі» заняття з вивчення мови: студенти ходили на тематичні англійські кінопокази та екскурсії. Нині ж волонтери допоможуть нам із організацією американського літнього табору, що під час канікул працюватиме на базі коледжу.
Корпус Миру (англ. Peace Corps) — урядове агентство США, покликання якого офіційно формулюється як зміцнення миру та дружби між народами світу. Започатковане у 1960 році закликом сенатора Джона Кеннеді до студентів Мічиганського університету служити своїй країні та сприяти зміцненню миру у світі, живучи та працюючи серед громадян інших країн.

Корпус Миру США в Україні засновано у 1992, коли Президент України Леонід Кравчук та президент США Джордж Буш підписали двосторонню угоду про започаткування Корпусу в Україні. Місія Корпусу Миру в Україні:

-допомагати громадянам України шляхом надання компетентних спеціалістів для задоволення існуючих потреб у технічній кваліфікації;

- сприяти кращому розумінню американців українцями;

- сприяти кращому розумінню українців з боку американців.
30.03.2016 09:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter