Міськрада Черкас готується видавати жителям міста українські й закордонні паспорти

Міськрада Черкас готується видавати жителям міста українські й закордонні паспортиЯк інформують у міськраді Черкас, невдовзі функції з реєстрації речових прав громадян, реєстрації за місцем проживання, а ще – виготовлення українських та закордонних паспортів, відповідно до законодавчих змін, додадуть до повноважень органів місцевого самоврядування.

Як розповіла директор департаменту організаційного забезпечення Лілія Миколаївна, органам місцевого самоврядування на шляху до впровадження таких змін довелося зіткнутися з низкою труднощів.

– До 4 квітня ми маємо організувати нашу роботу в такий спосіб, аби відтоді будь-який житель нашого міста міг отримати відповідні послуги в найкоротший термін: упродовж однієї доби, – розповіла Лілія Миколаївна. – Серед перешкод, які нам потрібно усунути, – переведення усіх картотек із паперового у електронний вигляд. Нині ж ці картки реєстраційного обліку фізичних осіб, які будуть передаватися нам Службами утримання будинків та підрозділами міграційної служби, перебувають на паперових носіях, більше з тим – вони наразі «розкидані» в межах території всього міста.

Попередньо місцем, де «оселиться» майбутня реєстраційна служба, яка запрацює при міськвиконкомі, стане Центр надання адміністративних послуг та додаткові приміщення колишньої тютюнової фабрики, що на вул. Благовісній, 170. Спершу туди планували перевести лише керівний склад міграційної служби й підрозділ, який забезпечуватиме видачу закордонних паспортів. Утім, туди має переїхати вся служба й надавати послуги за принципом «єдиного вікна». На жаль, пристосованих для цього приміщень поки недостатньо.

Наразі посадовці продовжують вивчати це питання й домовилися за тиждень провести ще одну виїзну нараду – в Придніпровському районному відділі Державної міграційної служби, аби ознайомитися з їхньою роботою й напрацювати спільні конструктивні рішення.

Окрім розв’язання проблеми з приміщенням, міська влада має також визначити спроможність щодо підключення до Єдиного державного демографічного реєстру та здійснювати в подальшому реєстраційні процедури з його допомогою.

Анатолій Бондаренко наголосив, що міська влада має зробити все можливе зі свого боку, аби вирішити питання з приміщенням, де розміститься реєстраційна служба, а також підготувати його належним чином.

Зокрема, створити комфортні умови як для майбутніх працівників, так і відвідувачів.

Окрім того, міський голова дав доручення керівникам відповідальних департаментів опрацювати всі проблемні питання й у найкоротші терміни визначитися зі способом їх вирішення.
19.02.2016 11:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter