Ткаченко: На Черкащині деякі ЦНАПи можна об`єднати...

Роботу центрів із надання адмінпослуг і надалі удосконалюватимуть в Черкаській області. Як інформують у Черкаській ОДА, на даний момент розроблять їхній типовий вигляд, систему стандартів і переглянуть саму мережу. Таке доручення дав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко на нараді з керівниками структурних підрозділів.
Ткаченко: На Черкащині деякі ЦНАПи можна об`єднати...

Натепер в області нараховують 26 ЦНАПів. На думку очільника області, деякі можна об’єднати задля продуктивнішої роботи. Приміром, міський із районним.

– ЦНАПи мають стати повноцінною сервісною службою, – наголошує Юрій Ткаченко. – І послуги там люди мають отримувати в комфортних умовах. Тому ми типізуємо зовнішній вигляд таких центрів – залежно від можливостей приміщення. Торік ми співфінансували на рівні області заходи з підвищення ефективного функціонування центрів. Цю практику продовжимо і цьогоріч. Також можливе залучення коштів із Державного фонду регіонального розвитку.

Водночас органи місцевого самоврядування, на думку обласного керманича, мають подбати про мотивації для працівників ЦНАПів. Мовляв, місцеві бюджети тепер мають на це ресурс.

– На минулотижневій Раді регіонального розвитку Президент якраз наголосив на підвищенні якості надання адміністративних послуг, – розповідає голова Черкаської ОДА. – А це, серед іншого, можливо, коли фінансово мотивовані працівники. Окрім того, на рівні держави вирішено передати ЦНАПам додаткові функції. Це і реєстрація актів громадського стану, і видання паспортів та ID-карток, а також реєстрація та перереєстрація транспорту тощо. Повноваження в наданні адмінпослуг матимуть і старости об’єднаних територіальних громад. А в нас їх уже чотири, ще дві на підході.
15.02.2016 18:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter