У Черкасах вже можна отримати ID-паспорт. Щоправда поки що тільки 16-річним

У Черкасах вже можна отримати ID-паспорт. Щоправда поки що тільки 16-річним У Черкасах вже можна отримати нового паспорта у вигляді ID-картки.

Щоправда, видаватимуть картку лише 16-річним, хто оформлює паспорт вперше.

Міграційна служба вчора, 11 січня, розпочала видавати паспорти громадянина України у вигляді пластикової картки (так званої ID-картки). Всі, хто досяг 16-річного віку й отримують паспорт вперше, вже можуть звертатися по картку до міського відділу обласного управління Державної міграційної служби, пише портал www.vsemisto.info.

Видаватимуть ID-картки 16-річним безкоштовно. Інші українці зможуть отримати такий паспорт після прийняття Верховною Радою необхідних змін до законодавства.

Офіційно прийом документів для отримання паспорта у вигляді ID-картки стартував 11 січня. Уже сьогодні всі, хто досяг 16-річного віку, можуть звертатися до міського відділу. Це безкоштовно. Термін оформлення документа від 10 днів до одного місяця.

Новий документ є більш захищеним від підроблення та призначений для підтвердження особи та громадянства на території України. Як відзначають у міграційній службі, у підрозділах, де немає нового обладнання, громадянам тимчасово будуть видаватися паспорти старого зразка (книжечка).
12.01.2016 10:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter