Одарич вважає, що рішення Київського апеляційного адмінсуду по "Фонтан-Сіті" - фальшивка

Міський голова Сергій Одарич звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням перевірити законність окремої ухвали Київського апеляційного господарського суду щодо законності передачі ПП «Фонтан Сіті» земельної ділянки за Черкаським драмтеатром, яка кілька днів активно шириться у ЗМІ. Про це інформують у міській раді Черкас.

На думку міського голови, справжність зазначеного документу викликає великі сумніви. Тож, радже за все, має факт підробки.

На це, за словами Сергія Одарича, красномовно свідчать кілька принципових моментів. А саме: по-перше, зазначена ухвала, датована 16 червнем цього року, того дня не озвучувалась у залі Київського апеляційного господарського суду, як того вимагає законодавства. Це підтверджують свідки, які були безпосередніми учасниками процесу, і на той момент перебували у залі суду.

По-друге, всі ухвали в обов’язковому порядку мають публікуватись в Єдиному реєстрі досудових рішень. Станом на сьогодні, досі такої реєстрації немає, хоча з часу прийняття вищевказаної ухвали минуло вже більше двох тижнів.

По-третє, кричуща неграмотність тексту самої ухвали. Зокрема, помилки у написанні посади міського голови Черкас. Приміром, у цьому документі фігурують назви: «голова Черкаської міської ради», «міський голова Черкаської міської ради», які є юридично помилковими. Також викликають зауваження назви нормативних актів, на які посилаються у цьому документі. Як-то «рішення голови Черкаської міської ради».

– Хоча такого документа в природі взагалі не може існувати. Оскільки міський голова дає тільки розпорядження та доручення. Тоді як рішення можуть прийняти депутати на сесії Черкаської міської ради. Я вважаю, що такі помилки не могли допустити судді, які є юридично грамотними людьми, і знають усі ці «фішки», – наголосив Сергій Одарич.

Також міський голова повідомив, що дістав з міського архіву протокол засідання сесії Черкаської міської ради від 22 липня 2010 року, зокрема, результати голосування депутатів за передачу приватному підприємству "Фонтан Сіті" земельної ділянки у власність по вул. Гоголя, 216.

Архівні документи підтвердили, що за це рішення тоді проголосувало 36 міських обранців. Хоча у зазначеній ухвалі йдеться про те, що рішення не набрало необхідної кількості голосів, але було підписано міським головою. З огляду на це, її автори закидають Сергію Одаричу перевищення службових повноважень. Тоді як насправді для цього немає жодних юридичних підстав. Тож є ще один факт викривлення реальної ситуації.

Опосередкованим свідченням підробки є й поширення депутатом Черкаської міської ради нинішнього скликання від партії «Удар» Артемом Гришановим детальної інформації про прийняття Київським апеляційним господарським судом вищевказаної ухвали. Тоді як він – абсолютно стороння особа у цій справі. Цей депутат – не є учасником процесу, його не було допущено на жодне судове засідання. Тож виникають великі запитання щодо того, яким чином той отримав інформацію про результати розгляду справи. І чому стороння особа має доступ до ухвали, яка навіть не була озвучена у залі суду безпосереднім учасникам процесу.

Відповідь на всі ці питання міський голова Сергій Одарич сподівається отримати вже найближчим часом, коли стануть відомі результати перевірки законності появи вищевказаного документу.
07.07.2015 09:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter