У Тальнівській школі-інтернату встановили меморіальні дошки на честь полеглих бійців Сергія Ярошенка та Дмитра Дібрівного

Як інформують у Черкаській ОДА, днями на фасаді Тальнівської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів встановили меморіальні таблички в пам'ять про колишніх учнів, які боронили нашу країну і загинули за неї, – Сергія Ярошенка та Дмитра Дібрівного.
У Тальнівській школі-інтернату встановили меморіальні дошки на честь полеглих бійців Сергія Ярошенка та Дмитра Дібрівного

Схилили голови в шанобі по героях рідні бійців, чиновники, представник тальнівського мецената Володимира Мовчана, за сприяння якого встановлені меморіальні дошки, учні, громадськість.

Директор школи-інтернату Олександр Павленко та класні керівники Сергія і Дмитра поділилися із присутніми спогадами про хлопців: як ті навчалися, який мали характер. Обох відрізняла велика любов до України.

Почесна місія відкриття меморіальних дощок пам’яті героїв належала директору школи та учениці 10 класу Діані Лебідь.

Отець Михайло відслужив панахиду за полеглими.

Учні школи виконали молитву за Україну, а одинадцятикласниця Анна Гриценко зачитала власний вірш про бійців та віковічну мрію українського народу – незалежність.

Сергій Ярошенко закінчив Тальнівську загальноосвітню санаторну школу-інтернат І-ІІІ ступенів Черкаської обласної ради, де його мама Віра Петрівна працює в їдальні. Відслужив строкову службу в армії. У званні сержанта 26 березня 2014 року Сергія мобілізовано до лав Збройних сил України, де він служив командиром відділення гранатометного взводу механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади. Загинув 22 травня 2014 року поблизу м. Рубіжне Луганської області.

16 серпня в зоні проведення АТО, у селищі Хрящувате на Луганщині від ворожого «граду» загинули четверо бійців батальйону «Айдар», зокрема і смілянин, колишній учень Тальнівської санаторної школи-інтернату Дмитро Дібрівний.

У розпал Революції гідності Дмитро був бійцем 31-ої сотні Самоборони. Її барикада розміщувалася біля стадіону на вулиці Грушевського. На Майдані Дмитро вистояв три найжорстокіші штурми. Втратив чимало друзів, а потім пішов воювати на Схід, хоч навіть не служив в армії.
25.05.2015 17:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter