Представники міськради перевірили, як утримують людей у Черкаському СІЗО

Як інформують у міськраді Черкас, для вивчення стану забезпечення засуджених, умов їх праці, навчання та стану організації соціально-виховної роботи члени спостережної комісії при виконавчому комітеті Черкаської міської ради на чолі із заступником міського голови Юрієм Гончаровим відвідали Черкаський слідчий ізолятор.
Представники міськради перевірили, як утримують людей у Черкаському СІЗО

Як повідомив заступник начальника служби у справах дітей Черкаської міської ради Віктор Вічкань, Черкаський слідчий ізолятор збудовано в 1902 році, як млин, у 1914 році було переобладнано під Черкаську слідчу тюрму, а у 60 роках передана для розміщення спеціальної установи – слідчого ізолятора.

Загальна площа камер, карцерів, палат медико-санітарної частини дає можливість утримувати за санітарними нормами 554 ув'язнених.

На час перевірки в Черкаському слідчому ізоляторі, який обслуговує Черкаську область а також і деякі інші регіони, перебувало 382 засуджених та осіб, які знаходяться під слідством або чекають на вирок. Із них: 16 засуджених, які відбувають покарання та залишені в установі для господарчого обслуговування слідчого ізолятора, а також 24 жінок та 2 неповнолітніх.
Представники міськради перевірили, як утримують людей у Черкаському СІЗО

Під час перевірки члени комісії відмітили, що умови утримання та матеріально-побутовий стан приміщень, де перебувають засуджені, навчальна частина, харчовий блок, медична частина укомплектовані належним чином та перебувають у задовільному стані.

- В умовах нестабільного фінансування відмічена тенденція на покращення умов утримання осіб даної категорії - розповів голова спостережної комісії Юрій Гончаров.

Членами спостережної комісії проведено особистий прийом та бесіди з ув’язненими та засудженими.
06.05.2015 14:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter