Родині загиблого командира "Холодного Яру" Євгена Войцехівського вручили ювілейну відзнаку

Родині загиблого командира "Холодного Яру" Євгена Войцехівського вручили ювілейну відзнаку Як інформують у Черкаській ОДА, Юрій Ткаченко вручив родині загиблого командира підрозділу «Холодний Яр» Євгена Войцехівського («Чеха») ювілейну відзнаку «Холодний Яр». Минула неділя була поминальною у Смілі. У цей день на могилі Євгена Войцехівського також відкрили пам’ятник.

Євген Войцехівський поліг у бою на Луганщині торік у липні. Він родом із Кам’янки, проживав у Смілі. Мав дружину та двох діток. Євген Войцехівський командував окремим підрозділом «Холодний Яр» у складі штурмового батальйону «Айдар».

– Усі належні виплати ми отримали, – розповідає мати загиблого бійця Любов Іванівна. – Статус учасника АТО Жені теж надали, а його діткам призначили пенсії. Зараз оформляємо земельну ділянку. А ще – клопотатимемо про перейменування вулиці на його честь.

Єдине досі невирішена питання – житлове. Утім якнайшвидше зарадити цьому пообіцяли новопризначені керівники міста й району. Вони відвідали родину Євгена Войцехівського разом із головою Черкаської ОДА.

– Я мав честь бути знайомим із Євгеном, – зауважує Юрій Ткаченко. – Це – справжній патріот, справжній українець, гідний нащадок дідів-прадідів. Він серед перших взяв до рук зброю і став на захист Батьківщини. І його родину ми всіляко підтримуватиму. Ось домовилися, що діти Жені цього літа оздоровляться в місцевому санаторії.

Відзнаку «Холодний Яр» із рук обласного керманича отримали сини загиблого бійця.
28.04.2015 08:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter