У міськраді Черкас заявляють, що "Слово і діло" проаналізувало не 6 місяців, а 6 років "базару" Одарича

Як ми вже повідомляли, вчора в Черкасах відбувся круглий стіл, під час якого представники проекту "Слово і діло" презентували аналіз роботи міського голови Черкас Сергія Одарича. Організатори заявляли, що ними проаналізовано 6 місяців роботи мера Черкас. Проте і міськраді заявляють, що фактично "Слово і діло" аналізували 6 років роботи мера Черкас.

Експерти, яких запросили на круглий стіл з питання оцінки роботи міського голови Черкас Сергія Одарича, заявили, що показники, котрі виводили на екран, не показують дійсної картини.

За основу бралися його обіцянки, що він давав ще з 2006 року, як тільки вперше очолив Черкаси. Самого міського голови на круглому столі не було. Адже в цей день він перебував в Києві на засідання Шевченківського районного суду.

За словами експерта Сергія Варича, йому не зрозумілі критерії оцінки, адже не видно повної картини.

- Я порадив їм оцінювати по факту. Адже навіть з того, що я побачив, є обіцянка, яка давалася, її зараховують, що вона не виконана, а по факту там вже все відремонтовано, придбано чи побудовано. Я б пропонував оцінювати за принципом: 10 обіцянок виконаних і 10 невиконаних. Якісь обіцянки переводяться в архів, а потім рахуються. Тому це не є репрезентативним, - зауважив Сергій Варич.

Він також зазначив, що не можна порівнювати рівень виконання обіцянок між міськими головами, як це зробила громадська організація. Таке порівняння буде необ’єктивним.

З такими висновками погоджується і керівник місцевої «Опори» Микола Макуха. Зокрема, він зазначив, що йому потрібно знати причини невиконання обіцянок.

- Те, що показуються графіки, називаються якісь цифри, не дає мені повної картини. Я хочу знати причину, чому вона невиконана. Тим більше перші шість обіцянок, які вважають невиконаними, як на мене взагалі мають перебувати в статусів «у процесі виконання», - зазначив Микола Макуха.

Поспілкувавшись із представниками «Слова і діло», було вирішено об’єднати зусилля і поліпшити систему моніторингу за обіцянками.

Сам же міський голова Сергій Одарич оцінює такі моніторинги, як позитивну річ у співпраці з громадськістю. Адже ніхто крім громади не може оцінити роботи влади краще. Зі свого боку, він шкодує, що організатори не могли перенести засідання круглого столу, оскільки йому самому хотілося б побувати на цьому заході і відповісти на запитання.
29.11.2014 13:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter