У Черкасах розпочав роботу Єдиний центр допомоги армії

Як інформують у Черкаській ОДА, для підтримки української армії, зокрема черкаських бійців на передовій та їхні родини, волонтерські організації, а ще – міська й обласна влада об’єднали свої зусилля. Результатом їхньої спільної роботи став Єдиний центр допомоги армії. Очолила його керівник організації "Громадський Блокпост" Оксана Циганок.

Новостворений Центр займатиметься збором ресурсів і коштів, відправкою амуніції на Схід, опікуватимуться пораненими і сім’ями загиблих Героїв. А розташовуватиметься він у приміщенні колишньої тютюнової фабрики в Черкасах за адресою: вул. Благовісна, 170. Тут не тільки працюватимуть волонтери, але й буде виділено місце для складських приміщень, де буде знаходитись одяг, амуніція, продукти харчування тощо. Звідси ж від’їжджатимуть і автобуси та вантажівки на Схід.

– Об’єднавшись, ми зможемо значно більше допомогти нашим військовослужбовцям, – зауважив голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко. – Ми всі добре знаємо, що з перших днів початку конфлікту на сході України саме волонтери почали забезпечувати всіма необхідними речами тих людей, які опинилися на лінії вогню. Такий центр ми створюємо для того, щоб унеможливити маніпуляції під брендом громадських організацій, обласної чи міської влади, і запрошуємо до співпраці всіх небайдужих людей, які допомагають армії. А ще з допомогою цього центру ми б хотіли розробити прозорий механізм використання зібраних завдяки громаді коштів.

Для збору коштів на потреби армії організацією "Червоний Хрест" був відкритий розрахунковий рахунок у Ощадному банку. Як зазначив очільник області, за їх використанням слідкуватиме наглядова рада, до якої увійшли представники громадських організацій, облдержадміністрації, обласної і міської рад, а ще – військовослужбовці.

На думку голови обласної ради Валентини Коваленко, такий центр серед іншого дозволить доносити до населення об’єктивну інформацію про те, чого зі спорядження не вистачає бійцям і що в них є.

– Насправді зараз є величезна кількість різних потоків, які займаються збором коштів і безпосередньо закупівлею необхідних для наших військових речей, – зазначила вона. – Із появою цього центру в нас не тільки з’являється можливість щодо контролю за витратами на необхідне спорядження, а і дає нам впевненість у їх цільовому використанні. Те, що ми зараз робимо, є справою честі для кожного з нас і свідчить, що ми хочемо бути прозорими, відвертими й максимально допомогти.

Як повідомив у свою чергу міський голова Черкас Сергій Одарич, кімнати, у яких розмістили цей центр допомоги, оснастили засобами зв’язку. Водночас, у будівлі колишньої тютюнової фабрики виділили додаткові складські приміщення, аби формувати гуманітарні вантажі.

– У будь-які часи, коли розпочиналася така масштабна війна, завжди на допомогу приходив народ, – сказав Сергій Олегович. – Без допомоги людей і кожного окремого громадянина витримати таку війну, забезпечити армію та фронт – нереально. Тож в умовах сьогодення обов’язок кожного громадянина – трохи затягнути паски і надати посильну допомогти армії.

За його словами, днями центр має відправити у зону бойових дій 30 комплектів амуніції (одягу, касок, бронежилетів) для бійців.

Сама ж Оксана Циганок, яка координуватиме роботу Єдиного центру допомоги армії, зазначає, що зв’язок із бійцями АТО вона, як і інші волонтери, тримає цілодобово.

– Я запрошую до співпраці інші громадські організації – допомогти, оскільки сектор нашої роботи дуже великий, – сказала вона. – Перш за все, це пошук коштів, часто шляхом організації благодійних аукціонів, акцій, концертів чи фестивалів. Далі –закупівля якісної амуніції, спорядження, оптики, їх доставка на передову, пошук транспорту та логістика. Водночас, бійцям потрібні ще й психологічна допомога...

Дізнаватися про потреби наших військових можна не лише у центрі чи телефоном, а й через Інтернет: днями центр допомоги армії запускає сайт.

Черкаський "Центр допомоги армії", вул. Благовісна, 170. Муніципальний центр розвитку (колишня тютюнова фабрика)
контактні телефони: 51-25-51, 050-961-10-01, 096-074-15-54, 093-741-99-78

Рахунок "Червоного хреста", Код ЄДРПОУ 02940380
р/р 2600631095536 МФО 354507 АТ "Ощадбанк"
Призначення платежу: Благодійний внесок
15.09.2014 18:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter