За кошти, виручені на благодійному аукціоні, Черкаська облрада закупила шоломи для воїнів АТО

29 серпня голова обласної ради Валентина Коваленко, перший заступник голови Наталія Кравцова разом із черкаськими митцями побували в обласному військовому комісаріаті та передали шоломи для черкаських військовослужбовців, що служать у зоні АТО. Як інформують у Черкаській облраді, вони були закуплені на кошти, виручені в ході благодійного мистецького аукціону.
За кошти, виручені на благодійному аукціоні, Черкаська облрада закупила шоломи для воїнів АТО

Під час розмови з митцями та керівництвом обласної ради обласний військовий комісар Євген Курбет продемонстрував закупи для бійців та розповів, що на передані кошти (а це близько 170 тисяч гривень) було придбано 50 шоломів виробництва Великобританії. За словами Євгена Олександровича, ці шоломи кращі від кевларових тим, що набагато легші й термін придатності їх 50 років, тоді як кевларових лише 5. Днем раніше закуплені шоломи та пластини із бронежилетів були випробувані на полігоні зброєю різного калібру.

Вже сьогодні ці шоломи, а також близько 100 бронежилетів, придбаних за кошти обласного бюджету на виконання обласної програми «Територіальна оборона» та ще 23 шоломи, закуплені громадськими організаціями й громадянами, будуть передані 28 військовослужбовцям-добровольцям, які будуть проходити службу у 95-ій окремій аеромобільній бригаді. Бійці цього підрозділу воюють зараз на передовій та найбільш потребують цих засобів захисту. Решта шоломів, за побажанням самих митців, будуть спрямовані військовим 128-ої окремої гірничо-піхотної бригади, штаб якої розміщений в м. Мукачеве Закарпатської області.
29.08.2014 14:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter