ООН: Від початку АТО в Україні загинуло 1 129 мирних жителів

Від початку проведення АТО (середина квітня) по 26 липня в Україні загинули мінімум 1129 мирних жителів, ще 3442 людини отримали поранення.

Про це сказано в четвертій доповіді Управління верховного комісара ООН з прав людини, передає Інтерфакс-Україна.

"Ґрунтуючись на найбільш достовірних з наявних даних, моніторингова місія з прав людини і Всесвітня організація охорони здоров'я вважають, що кількість загиблих в період з середини квітня по 15 липня складає як мінімум 1 тис. людей. Станом на 26 липня як мінімум 1129 людей вбито і 3442 - поранені ", - сказано в представленій в понеділок доповіді ООН.

Доповідь охоплює період з 8 червня по 15 липня 2014 року. При цьому в Управлінні верховного комісара підкреслили, що достовірну кількість загиблих важко підрахувати.

За інформацією прес-офісу Управління Верховного комісара ООН з прав людини, у звіті йдеться про те, що на сході України озброєні особи продовжують викрадати, утримувати під вартою, катувати і страчувати людей, утримуваних в якості заручників з метою залякування і "здійснення своєї влади над населенням грубими і жорстокими засобами".

У відповідь, наголошується в доповіді, українська влада протягом липня прискорила проведення операції із забезпечення безпеки в районах, які залишаються під контролем озброєних груп, в ході якої йдуть важкі бої в населених пунктах і в околицях.

Згідно з доповіддю, загострення ситуації на сході негативно позначається на решті частини країни: зокрема в інших регіонах України необхідно тимчасово розселити понад 100 тис. біженців.

"У доповіді наголошується, що безкарність в східних районах країни, контрольованих озброєними групами, привела до краху верховенства права", - повідомляє прес-офіс УВКБ ООН.

У доповіді також зазначено цифру уряду України щодо матеріальних збитків від збройного протистояння на сході, яка становить приблизно 8 млрд грн.

Українська правда
28.07.2014 14:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter