РНБО: За останній тиждень на Донбасі та Луганщині від бойовиків звільнено 10 населених пунктів (карта АТО)

Як інформують в РНБО України, протягом останнього тижня українські військові звільнили від бойовиків 10 населених пунктів - Дзержинськ, Соледар, Карлівку, Нетайлове у Донецькій області, також Лисичанськ, Сєверодонецьк, Попасне, Рубіжне, Ювілейний, Первомайське у Луганській області та взяла під контроль стратегічно важливий населений пункт Георгіївка в районі Луганська. Також сили АТО увійшли в аеропорт «Донецьк» та розблокували аеропорт «Луганськ».
РНБО: За останній тиждень на Донбасі та Луганщині від бойовиків звільнено 10 населених пунктів (карта АТО)

Вчора з 18 та 23 години з території Росії було двічі обстріляно пункт пропуску «Маринівка», що на Донеччині, з мінометів, установок «Град» та артилерією. Інфраструктура та обладнання міжнародного пункту пропуску «Маринівка» виведені з ладу.

Терористи продовжують використовувати мирне населення як «живий щит», а також розміщувати свої вогневі позиції у житлових масивах та на території цивільних об'єктів. Бойовики розмістили десятки систем «Град» у людних кварталах. Зокрема, у Горлівці біля шахти ім. Румянцева, у Харцизьку на території жеку №5, у селі Маломиколаївка біля Красного Луча, у Первомайську в районі ПТУ №31.

У Горлівці російські найманці проводять примусову загальну мобілізацію. Озброєні бойовики забирають чоловіків від 14 років, мотивуючи це тим, що в Російській Федерації паспорти видаються саме з такого віку. Терористи забирають навіть 65-річних пенсіонерів.

У період з 19 по 25 липня у Донецькій та Луганській областях правоохоронні органи зафіксували 22 випадки викрадення людей, 43 - незаконних заволодіння транспортними засобами та мародерства.

Для якнайшвидшого повернення мешканців звільнених від терористів міст до повноцінного мирного життя, українські військові та місцеві органи влади активно проводять роботи із розмінування, розбирають завали зруйнованих будинків, допомагають відновлювати інфраструктуру та системи життєзабезпечення. Так, у Слов'янську 96% населення вже підключено до електромережі, відремонтовано 99,8% ліфтів, у 70% будинків відновлено подачу води. У Донецькій області енергетики відновили енергопостачання в 7 населених пунктах, де проживає понад 10 тисяч осіб.

Протягом доби загинуло 13 військовослужбовців ЗС України, 19 отримали поранення, знищено 9 одиниць озброєння та військової техніки. Усі поранені доставлені до медичних закладів, їм надано відповідну медичну допомогу.
25.07.2014 13:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter