На Черкащині буде створено стратегічний запас промислових і продуктових товарів

На Черкащині буде створено стратегічний запас промислових і продуктових товарів 21 липня голова обласної ради Валентина Коваленко разом із керівником апарату облдержадміністрації Віталієм Ковалем та головою Смілянської райдержадміністрації Сергієм Тимофієвим побували на державному комбінаті «Дніпро» Державного агентства резерву України.

Як інформує прес-служба облради, метою перебування на підприємстві стало вивчення потужностей комбінату у зв’язку з необхідністю формування й зберігання стратегічного запасу промислових і продуктових товарів.

– У зв’язку із підготовкою мобілізаційних заходів в країні перед керівництвом області стоїть важливе завдання сформувати стратегічний недоторканий матеріально-технічний резерв, включно з продуктами харчування, паливно-мастильними матеріалами й медикаментами… Тому ми й тут, – зауважила Валентина Коваленко у розмові з директором комбінату та поцікавилася, які товари можуть зберігатися на підприємстві, а також потужністю та юридичними аспектами співпраці.

За словами директора Івана Зубачова, потужностей зберігання у повній мірі вистачить, щоб розмістити тут запаси продовольства й промислових товарів для забезпечення населення усієї області у разі такої необхідності. Крім того, територія комбінату й склади облаштовані відповідно до державних норм і стандартів.

Також керівник зауважив, що стосовно формування такого резерву необхідне буде погодження з Міністерством оборони України, якому підприємство підпорядковане. «Але, зважаючи на обставини, я впевнений, що із цим проблем не буде», – наголосив він.
22.07.2014 10:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter