У Золотоніському районі в Гельмязові фонд Кличко відкрив сучасний спортивний майданчик

Учні Гельмязівської школи у Золотоніському районі отримали можливість займатися спортом на майданчику, обладнаному сучасним інвентарем. Це подарунок від Фонду Кличко. Школа у Гельмязові – одна з п’ятнадцяти українських шкіл-переможців у конкурсі Фонду «Клич друзів – граймо разом!» у 2014 році.

29 травня, село Гельмязів, Золотоніський район. Навколо школи лунає музика. У дворі зібралися вчителі, учні та їхні батьки. Це ще не останній дзвоник – це відкриття спортивного майданчика в рамках проекту «Клич друзів – граймо разом!», започаткованого Фондом Кличко за підтримки Фундації Кока-Кола. Подекуди, не чекаючи офіційної церемонії, дітлахи активно освоюють нову конструкцію на шкільному подвір’ї.

Головна мета проекту – створення умов для виховання у молоді звички до здорового способу життя, занять спортом.

У минулому майстер спорту з легкої атлетики та вчитель фізичної культури за першою освітою, а сьогодні директор Гельмязівської школи Денисенко Олександр Віталійович поставив собі завдання: створити сильну матеріально-технічну базу для занять спортом. Тому питання брати чи не брати участь у конкурсі «Клич друзів – граймо разом» для нього не існувало. «Наша сільська школа найбільша в області, але для такої кількості дітей мали лише невеликий спортзал. Не вистачає спортивних снарядів, не вистачає сучасних спортивних майданчиків для ігрових видів спорту. Ми повірили, що конкурс буде об’єктивним, і розуміли, що при справедливому підході до заявок у нас є усі шанси виграти». Директор Гельмязівської школи повідомив, що на прикладі його школи добре видно, що регулярна рухова активності та заняття у спортивних секціях і гуртках не тільки позитивно впливають на фізичне здоров’я учнів, а й на їхній психологічний стан: «Все це виховує силу волі, витримку, діти стають більш дисциплінованими, організованими, краще вчаться».
02.06.2014 13:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter