Цього року в Черкасах мають відремонтувати 264 ліфти. Але в міськраді знову "мутять" з фінансуванням

Цього року в Черкасах мають відремонтувати 264 ліфти. Але в міськраді знову "мутять" з фінансуванням Як інформують у міській раді Черкас, в черкаських багатоповерхівках комунальної форми власності сьогодні зупинено 7 ліфтів. Причина – сплинув гранично допустимий термін їх експлуатації, який сягає 25 років.

Перший заступник директора департаменту-начальник управління житлово-комунального господарства Черкаської міської ради Алла Грохольська розповіла, що фінансування робіт з капітального ремонту ліфтів здійснюється з бюджету розвитку. А оскільки той цього року був затверджений депутатами Черкаської міської ради лише 10 квітня, тому тільки відтоді були законні підстави здійснювати відповідний комплекс робіт.

Зокрема, для тих ліфтів, які були зупинені до 10 квітня, а також ті, які заплановано зупинити впродовж квітня-травня, вже розроблено проектно-кошторисну документацію, яка зараз проходить експертизу.

Зазначені процедури віднині є обов’язковими перш ніж розпочинати капітальний ремонт ліфтів. Відповідне роз’яснення нам було надіслано з Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, – пояснила Алла Олександрівна.

На законодавчому рівні змінено й назву робіт з капітального ремонту черкаських багатоповерхівок, яка міститься в технічний документації. Замість фрази «плановий та позаплановий капітальний ремонт ліфтів у житлових будинках» віднині має бути «капітальний ремонт житлового фонду міської комунальної власності (ліфти)». Тому що, як пояснюють урядовці, об’єкт закупівлі – житловий будинок, а не ліфт.

Тож підготовлено відповідні зміни до рішень міської ради (що містять виключно технічний характер), які внесені на сесію Черкаської міської ради 6 травня.

- Без проходження усіх цих процедур у нас немає законодавчих підстав отримати бюджетне фінансування на здійснення відповідних робіт, – говорить Алла Грохольська.

Після цього розпочнуться безпосередні роботи з капітального ремонту ліфтів, у яких закінчився гранично допустимий термін експлуатації.

– Поки мова йде про 20 будинків. Тоді як загалом у Черкасах цього року буде зупинено на капремонт 264 ліфти у 109 міських багатоповерхівках, – зауважила Алла Олександрівна.
06.05.2014 13:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter