На всіх водоймах Черкащини розпочався нерестовий період

На всіх водоймах Черкащини розпочався нерестовий період Як нагадують в Державній екологічній інспекції в Черкаській області, з 1-го квітня на всіх водоймах області та Кременчуцькому водосховищі розпочався весняно-літній нерестовий період.

З 1 квітня по 10 червня на водоймах області почали працювати мобільні рейдові групи, робота яких спрямована на недопущення фактів вилову риби та інших порушень правил рибальства, в тому числі незаконне придбання чи збут водних живих ресурсів.

В період нересту забороняється промислове та любительське рибальство та пересування будь-яких плавзасобів на водних об’єктах, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних живих ресурсів.

Забороняється під час нересту проводити у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних смугах днопоглиблювальні роботи, видобуток гравію та піску.
Для рибалок любителів зазначені місця та ділянки де любительський лов буде дозволений, але за умови, що ловити можна буде тільки з берега однією вудкою з одним гачком виключно у світлу пору доби. Всі човни, що будуть знаходитися на березі у заборонений період без власників будуть рахуватися безхозними та вилучатимуться. Також до відповідальності згідно з чинним законодавством будуть притягнуті керівники причалів з яких в заборонений будуть будуть виїзд жать човни.

За порушення правил вилову риби під час нересту передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.
04.04.2014 15:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter