Тулуб призначив губернаторську стипендію 9-річному позаштатному "лектору" ЧНУ Віталіку Нечаєву

Тулуб призначив губернаторську стипендію 9-річному позаштатному "лектору" ЧНУ Віталіку Нечаєву 21 березня Віталій Нечаєв, учень 4 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка м. Звенигородки, провів другу в своєму житті лекцію для студентів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.
9-річний Віталій – активний учасник та неодноразовий призер різноманітних конкурсів та олімпіад. Як інформують у Черкаській ОДА, відтепер маленькому вундеркінду ще й виплачуватиметься персональна щомісячна стипендія, призначена особисто головою обласної державної адміністрації, Героєм України Сергієм Тулубом.
Мама хлопчика Ольга Анатоліївна радісно сприйняла цю новину, за її словами, завдяки цим коштам у родини з’явиться можливість купувати для сина необхідні книги та різноманітну довідкову літературу, що сприятиме розвитку його творчих здібностей.
«Сприяння розвитку юних талантів – це передусім інвестиції в майбутнє держави. Крім того, 2013 рік оголошено роком дитячої творчості, тому підтримка обдарованих дітей – один із пріоритетних напрямків діяльності обласної влади, – підкреслив голова ОДА.– Черкащина багата на таланти – в області таких діток майже 15000, але для того, щоб вони могли повністю реалізувати свої здібності, їм необхідна наша постійна допомога».
На потребі системної підтримки обдарованих дітей наголошує і начальник Головного управління освіти і науки облдержадміністрації Галина Гаврилюк.
«Кожен із цих 15000 дітей талановитий по-своєму: у спорті, мистецтві, математично-природничому напрямі. Але талант Віталія Нечаєва – унікальний, – зазначила вона. – Про феноменальні здібності цієї дитини ми знаємо вже давно. В області вже давно запроваджена і успішно реалізується програма роботи з талановитими дітьми, в рамках якої ми вже впродовж 4 років допомагаємо цій родині. Зараз головне для хлопчика – успішно закінчити школу. А ми в свою чергу будемо робити все можливе, щоб сприяти розвитку його таланту та творчих здібностей», - додала вона.
Нині цим творчим, допитливим, активним хлопчиком цікавиться не лише вся Черкащина, а й всеукраїнські і навіть російські ЗМІ, адже уже в три роки він навчився читати і писати, перечитав усі шкільні підручники з географії та історії. Завдяки унікальній пам’яті школяр легко запам’ятовує історичні дати, події, легко відтворює прочитані тексти. Хлопчик знає напам'ять весь «Кобзар», захоплюється астрономією і пише підручник з історії України. Незважаючи на свій вік, Віталій легко запам’ятовує числа, вміє логічно мислити та доводити свою думку, легко систематизує та співставляє матеріал. У рідній школі на уроках хлопчик часто допомагає учителю в ролі консультанта.
Талант Віталія визнано і на найвищому державному рівні: 2011 року маленький лектор став лауреатом загальнонаціональної премії «Гордість країни» у номінації «Рідкісний талант».
22.03.2013 09:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter