У Черкаській області починає працювати "АвтоАкадемія"

У Черкаській області починає працювати "АвтоАкадемія" За інформацією управління освіти й науки Черкаської ОДА, в Черкаській області розпочинає працювати унікальний проект «АвтоАкадемія», який не має аналогів в Україні, а його мета полягає в заохоченні до автоспорту учнів та студентів різних закладів освіти.

«АвтоАкадемію» презентували під час нещодавньої прес-конференції.

-До реалізації «АвтоАкадемії» ми йшли кілька років. Тому для нас це унікальна подія, яка спершу була лише ідеєю. Та нині – це глобальний проект, який має підтримку різних структур: Автомобільної федерації України, Черкаської облради, управління освіти та науки Черкаської облдержадміністрації та навчальних закладів області, - розповідає керівник АК «Черкаси» Андрій Яроменко.
«Автомобільна Академія» передбачає створення при закладах освіти власних автомобільних команд із учнів. Це будуть пілоти, механіки та менеджери. Під керівництвом справжніх автоспортсменів кожна команда готуватиме свою автівку. Пілотів навчатимуть водійської майстерності, механіків – як машину готувати до змагань, а менеджерів вчитимуть публічного представлення команди та свого закладу на змаганнях та перед партнерами.

Проект «АвтоАкадемія» отримав підтримку управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації.

-Учасники «АвтоАкадемії» мають можливість продемонструвати свої практичні навички і вміння отримані у закладі освіти для широкого загалу. Також унікальність проекту полягає в тому, що в ході реалізації ми поєднуємо декілька складових: інтерес учня, зацікавленість викладача та змагальна складова безпосередньо між закладами освіти. - говорить спеціаліст управління освіти і науки Черкаської ОДА Павло Прибіш.

Наразі до проекту вже долучилося чотири заклади освіти: Багатопрофільний регіональний центр професійної освіти у Черкаській області, ДНЗ «Буцький політехнічний професійний ліцей», ДНЗ «Канівське вище професійне училище» та Черкаський політехнічний технікум. Заклади виставляють сім автомобілів для участі у змаганнях.

Усі команди перебуватимуть у рівних умовах, тож і автомобілі будуть однієї марки – «Запорожці». Побачити їхні виступи можна буде в червні під час другого етапу ралі на серійних автомобілях «Aeroring CUP».
12.04.2018 15:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter