У Черкасах відкрився навчально-тренінговий центр STEM-освіти

Навчально-тренінговий центр STEM-освіти запрацював у Черкасах. Як інформують у Черкаській ОДА, він - перший перший в Україні. Тут освітян із усієї області навчатимуть новацій.

У Черкасах відкрився навчально-тренінговий центр STEM-освіти


STEM-освіта передбачає інтегроване вивчення наук, технологій, технічної творчості, інжинірингу та моделювання. Нововідкритий центр на базі Черкаського інституту післядипломної освіти педагогічних працівників оснащений по-сучасному. Тут обладнали всім необхідним кабінети робототехніки, тренінговий і ресурсний центри, навчальні аудиторії. Із обласного бюджету на це спрямували понад мільйон гривень.

У Черкасах відкрився навчально-тренінговий центр STEM-освіти


– Ще кілька років тому ми з освітянами взяли курс на новації, – зауважив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Бо всі добре розуміємо, що школа, в якій є лише дошка та крейда, де навчають, як звикли роками, – це вчорашній день. Дітям там нецікаво, відповідний і результат. Саме Черкаська область стала першою в Україні, що має мережу шкіл, де впроваджують STEM-освіту та навчають за програмою LEGO Education. Ми створюємо інноваційні школи в районах. А сьогодні ми робимо наступний важливий крок – відкриваємо цей навчально-тренінговий центр. Бо знову ж таки розуміємо: неможливо впровадити сучасні технології в освітній процес, якщо ними сповна не володітимуть учителі. Саме вони мають стати агентами змін. Наша мета незмінна: виховати успішну дитину. Я вдячний Міністерству освіти та науки України, обласній раді, нашому інституту післядипломної освіти за підтримку розвиткових проектів.
21.09.2017 14:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter