У ЧНУ відкрили меморіальну стелу Михайлу Максимовичу

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відкрили меморіальну стелу видатному українському історику, філологу, етнографу, фольклористу, ботаніку, поету і першому ректору Київського університету, духовному побратимові Тараса Шевченка, нашому землякові Михайлу Максимовичу. Про це інформує прес-служба внз.

Пам’ятний знак розмістили на фасаді наукової бібліотеки Черкаського національного університету.
У ЧНУ відкрили меморіальну стелу Михайлу Максимовичу

У 2014 році, коли великому уродженцю Черкащини виповнилося 210 років, за ініціативи директора наукової бібліотеки Григорія Голиша, професора, завідувача кафедри української літератури та компаративістики Володимира Поліщука і за підтримки керівника навчального закладу Олександра Черевка вчена рада рішенням від 16 вересня 2014 року присвоїла ім’я Михайла Максимовича науковій бібліотеці. Ідею встановити йому меморіальну стелу вдалося реалізувати через три роки.
У ЧНУ відкрили меморіальну стелу Михайлу Максимовичу

Скульптурна композиція стала дипломною роботою цьогорічного випускника кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Єгора Терехова. Він взяв на себе левову частку витрат на виготовлення пам’ятного знака. Наукове і творче керівництво проектом здійснив один із класиків сьогоденної скульптури Шевченкового краю, заслужений художник Іван Фізер.
16.06.2017 14:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter