Представники Міносвіти проінспектували 4 "нові українські школи" на Черкащині

Чотири школи Черкаської області беруть участь у пілотному впровадженні нового державного стандарту початкової освіти у рамках реформи «Нова українська школа». За новим освітнім стандартом вони почнуть працювати вже з вересня. Для ознайомлення з їхнім функціонуванням на Черкащину завітали представники Міністерства освіти і науки України та Інституту модернізації змісту освіти МОНУ, повідомляють в управлінні освіти і науки ОДА.
Представники Міносвіти проінспектували 4 "нові українські школи" на Черкащині

Нагадаємо, у цьогоріч травні Міністерством освіти і науки України було оголошено конкурсний відбір шкіл, що бажають взяти участь у пілотному впровадженні нового державного стандарту початкової освіти у рамках реформи «Нова українська школа». Загалом 100 пілотних шкіл України беруть участь в експериментальній роботі і мають почати працювати за новим стандартом уже з 1 вересня. Цей етап передбачає апробацію нового стандарту початкової освіти на базі 4 шкіл у кожній області. У пілотному проекті в кожній школі братимуть участь 2 перші класи. Учасниками цієї освітньої програми в наший області є Черкаська гімназія № 9 ім. О.М. Луценка, Смілянська школа № 3 – колегіум, Золотоніська гімназія ім. С.Д. Скляренка та Золотоніська спеціалізована школа № 2 інформаційних технологій.

За кожною школою закріплено педагога-наставника, який буде надавати проектним командам методичну та інформаційну підтримку. Щомісяця проектні команди зустрічатимуться для обговорення успішних практик, викликів та пошуку творчих ідей. Після завершення пілоту проектні команди поширюватимуть досвід змін.
16.06.2017 12:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter