Черкаські школи отримали 43 нові автобуси

Черкаські школи отримали 43 нові автобусиОдночасно 43 нові автобуси сьогодні, 6 серпня, було передано сільським школам Черкащини у рамках виконання Державної цільової соціальної програми «Шкільний автобус», розповіли в обласній державній адміністрації.
За словами голови обласної державної адміністрації Сергія Тулуба, відтепер на Черкащині всі 8 тисяч дітей та 2 тисячі педагогів, які того потребують, стовідсотково безкоштовно підвозяться до шкіл, хоча далеко не всі – спеціалізованим автотранспортом: «За два останні роки на умовах співфінансування ми придбали для шкіл області 44 автобуси, плюс сьогодні передали ще 43. Безумовно, це шлях у майбутнє, адже те, що ми сьогодні закладаємо в освіту і наших дітей – ми закладаємо в розвиток Черкащини і всієї України!»
Прикметно, що на переконання очільника області, реалізація цієї державної програми підвищує не тільки якість забезпечення освіти в сільських районах, а ще й стимулює розвиток економіки України, адже спрямована на придбання автобусів саме українського виробництва, що означає підтримку вітчизняного виробника та створення нових робочих місць.
Про важливість виконання програми «Шкільний автобус» говорять і батьки черкаських школярів. Так, мама 3 дітей Світлана Коваленко з села Каврайські Хутори Золотоніського району, зауважує, що вони з односельцями чекали на цю подію майже 4 роки.
«Ми чекали 4 роки і от нарешті дочекалися! Раніше було дуже тяжко добиратися до школи: через поле, швидкісну трасу…Дітям доводилося інколи вставати о 6 годині ранку. Безумовно, шкільні автобуси – це і здоров’я, і безпека, і спокій батьків, – підкреслює Світлана Іванівна.
Крім того, сьогоднішню подію підтримали і автолюбителі, які цього дня організували автопробіг. За словами черкасців, вони задоволені, що діти не будуть змушені ходити по кілька кілометрів пішки, щоб дістатися до школи.

Довідково: Городищенський район отримав 2 автобуси, 5 автобусів – Драбівський, 2 –Жашківський, 1 – Звенигородський,4 – Золотоніський, 2 – Кам’янський, 1 – Канівський, 1 –Катеринопільський, 3 –Корсунь–Шевченківський, 4 –Лисянський, 1 – Маньківський, 3 –Монастирищенський, 3 – Смілянський, 2 –Тальнівський, 2 – Уманський, 1 – Христинівський, 3 – Черкаський, 1 – Чигиринський, 2 – Чорнобаївський.
Державну цільову соціальну програму «Шкільний автобус» було запроваджено ще 2003 року. Упродовж 9 років її дії в область було поставлено 77 автобусів.
06.09.2012 16:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter