У школах Черкаської області можуть продовжити карантин по грипу

У райдержадміністраціях та міськвиконкомах Черкащини комісійно вирішуватимуть питання продовження карантинних заходів. Як інформують у Черкаській ОДА, рішення ухвалюватимуть на основі показників захворюваності на грип та ГРВІ, яка склалася на місцях. Про це йшлося вчора на засідання комісії з ТЕБ та НС під головуванням заступника голови Черкаської ОДА Костянтина Омаргалієва.
У школах Черкаської області можуть продовжити карантин по грипу

За останній тиждень в області на грип та застуду захворіло понад 11 тисяч черкащан. З них більше шести тисяч – діти. Помітним є приріст захворюваності серед дорослого населення. Нині він становить 19,5 %. Загалом, епідеміологічний поріг на Черкащині перевищено на 51,2 % на 18 адміністративних територіях. Зокрема, у Чигиринському районі він більший у 3,4 рази, Тальнівському – 2,2 рази, Корсунь-Шевченківському – 2 рази, Ватутіному – 1,7 рази, Чорнобаївському – в 1,7 рази, Катеринопільському – в 1,6 рази.

– Як і в усій Україні, на Черкащині утримується складна епідеміологічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ серед населення, – зауважив заступник очільника області Костянтин Омаргалієв. – Вже маємо один летальний випадок від ускладнень грипу в Черкасах. Тож, аби не допустити поширення епідемії, особливо коли діти вийдуть на навчання, на місцях мають проаналізувати епідситуацію. Якщо показник відсутності дітей в класах через захворюваність на грип та ГРВІ перевищує 20 %, необхідно призупинити навчальний процес. Також пропонується заборонити проведення культурно-масових, розважальних, спортивних заходів з масовою участю людей. Продовжити профілактично-дезінфекційний режим у навчальних інтернат них, санаторних закладах, лікарнях, у закладах масового скупчення людей.

Нагадаємо, аби не допустити поширення захворюваності, з 22 грудня і до кінця року рішенням обласної комісії з ТЕБ та НС рекомендували запровадити карантинні заходи в усіх навчальних закладах області.
06.01.2017 16:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter