2016 року в Черкаській області планують придбання 25 шкільних автобусів

2016 року в Черкаській області планують придбання 25 шкільних автобусів У 2016 році на умовах співфінансування з обласного та місцевих бюджетів за програмою «Шкільний автобус», яка діятиме до 2020 року, мають придбати 25 одиниць автотранспорту. Як повідомляють у Черкаській ОДА, розподіл шкільних автобусів між навчальними закладами області здійснюється відділами освіти райдержадміністрацій за погодженням з управлінням освіти і науки ОДА відповідно до закріплених територій обслуговування та контингенту дітей.

Загалом же для учнів, які проживають за межею пішохідної доступності, здійснюється підвезення до місць навчання і додому 176 шкільними автобусами. Їх придбали в рамках виконання програми у попередні роки. Заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Оксана Сімушіна відмітила, що 108 автобусів придбали за рахунок державного бюджету, 66 – місцевих, 2 – за кошти Світового банку.

– Нині в області функціонує 238 малокомплектних шкіл, зокрема 6 шкіл, де навчається менше 10 дітей, 57 НВК – до 40 учнів. Тому оптимізація мережі загальноосвітніх навчальних закладів відповідно до освітніх потреб населення просто неминуча, – говорить Оксана Сімушіна. – Тож прогнозована потреба у поповненні існуючого парку шкільних автобусів становить 50 одиниць, аби ми могли організувати підвезення всіх дітей. Крім того, близько 10 автобусів експлуатуються понад 10 років, тому вони теж потребують заміни.

Варто відзначити, що минулого року в області за кошти місцевих бюджетів придбали сім шкільних автобусів. Зокрема по одному в Маньківському, Чорнобаївському, Жашківському районах та по два на Звенигородщині та Канівщині.

У 2015-16 навчальному році більше 8,6 тис. учнів та понад 1,6 тис. педагогів стовідсотково забезпечені підвезенням шкільними автобусами та за угодами з автотранспортними та сільськогосподарськими підприємствами.
25.02.2016 16:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter