9 учням Черкаського будівельного ліцею підприємство не заплатило за проходження виробничої практики

9 учням Черкаського будівельного ліцею підприємство не заплатило за проходження виробничої практики Прокуратурою Черкаської області внесено апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції про відмову у стягненні заробітної плати на користь учнів, які проходили виробничу практику на одному з підприємств Черкащини.

Так, відповідно до наказів директора підприємства 9 учнів ДНЗ «Черкаський професійний будівельний ліцей» прийняті для проходження виробничої практики та були зобов’язані проходити її згідно із режимом роботи підприємства з дотриманням правил внутрішнього розпорядку. За умовами договору про надання робочих місць, укладеного між навчальним закладом та суб’єктом господарювання, праця учнів повинна бути оплачена відповідно до законодавства, але не менше мінімальної заробітної плати.

За результатами проходження практики роботодавець відмовився виплачувати заробітну плату, що стало підставою для звернення органів прокуратури в інтересах неповнолітніх до суду.

Завдяки принциповій позиції прокуратури області апеляційним судом Черкаської області зобов’язано відповідача сплатити учням навчального закладу кошти у розмірі понад 10 тис. грн. На даний час вживаються заходи з метою організації примусового виконання рішення суду.
18.09.2015 12:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter