У Шевченківській школі-інтернаті на Звенигородщині презентували альбом "Із Шевченком у серці"

Ексклюзивний альбом презентували на батьківщині Кобзаря. Як інформують у Черкаській ОДА, першими його побачили учні Шевченківської школи-інтернату з поглибленим вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю, що на Звенигородщині. Проілюстрували видання теж юні черкащани. Тут і уривки їхніх творів.
У Шевченківській школі-інтернаті на Звенигородщині презентували альбом "Із Шевченком у серці"

Ще минулоріч до 200-річного ювілею Кобзаря на Черкащині оголосили конкурс «Шевченко очима дітей». У ньому взяли участь понад 300 дітей. Кращі роботи й увійшли в новодрук.

– Діти використовували різноманітні техніки, – розповідає ректор Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна. – По-новому показали творчість Шевченка. І це відрадно. Серед ілюстраторів альбома й учні цієї школи.

Шевченківська школа-інтернат отримала в дарунок цей альбом, а також посібники з шевченкознавства, збірки творів і навчальні програми. Її директор каже: тутешні учні – справжні популяризатори української культури.

– Уже багато років наші діти їздять за кордон – несемо Україну, її традиції у світ, – зауважує Ліна Терещенко. – Були і в Чехії, і у Греції, і в Польщі тощо. Ми тут виховуємо співаків, танцюристів і художників. Наших випускників запрошують на навчання до Києво-Могилянської академії, Національного університету ім. Т. Шевченка, Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого та Львівського національного університету ім. І. Франка.

У цій школі, а також у решті в області тепер ще й запровадять факультатив із шевченкознавства. А до творчості дітей заохочуватимуть преміями та нагородами.
27.02.2015 10:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter